torsdag, juli 26, 2007

Vad har fyra hjul men kräver inte körkort?

They´re everywhere!

Nyss hemflugen från Kina reagerar man genast för vissa saker. Plötsligt är barnen så feta. Och många! Åter igen kan man inte gå på stan utan att bli påbackad av minst en barnvagn, överkörd av tre och fastklämd mellan en tvillingbarnvagn och en gravid 35-åring på Åhléns. Kanske vore det inte en så dum idé ändå för Sverige att ta efter Kinas ettbarnspolitik...

onsdag, juli 25, 2007

Man kan ju alltid drömma

http://www.youtube.com/watch?v=IWfIhFhelm8

Ron Paul for president.

lördag, juli 21, 2007

Grattis, svenskar !

Enligt Rikspolisstyrelsen är Sverige numera självförsörjande vad gäller cannabis. Ett besked som borde glädja de flesta: färre miljöförstörande transporter, mindre utsugning av fattiga länder och ett bevis på att åtminstone några svenskar fortfarande har entrepenörsegenskaper kvar.

torsdag, juli 19, 2007

Missa inte Frihetsfrontens sommarseminarium!

Information och anmälan här!

Etiketter:

torsdag, juli 12, 2007

Dubbelmoral i lingonskogen


Det börjar bli ledsamt. Det finns snart ingenstans att gömma sig. Miljödrevet fick häromsistens Sveriges Television att låta SVT2 – den där smala blå kanalen – att ägna en hel morgon, dag och kväll åt det s.k. Live Earth-spektaklet. Ju längre detta går, desto mer i trotsåldern känner jag mig. Spara el my ass. Hemma står platt-TV:n på oavbrutet så fort jag är hemma och under den brummar marknadens mest energislukande spelkonsol, Xbox 360. Att flyga över jordklotet är något annat de ska ge fan i att klanka ned på.

Det som retar mig mest är pekpinnementaliteten. Här kan vi ändå vara glada över att miljöministern heter Andreas Carlgren (c) och inte Peter Eriksson (mp). Carlgren är trevlig, påläst och resonerande, Eriksson agitatorisk, skäggig och pinsam. Miljöpartiet vill inte ha med det svenska näringslivet på sina förändringar, de vill dra i nödbromsen själva utan att ta hänsyn till vilka konsekvenser det skulle få för företagen och i slutändan varje enskild privatperson i Sverige. Det är en riktigt oansvarig politik som gör miljöpartiet till det farligaste partiet i riksdagen, givet den uppmärksamhet som klimatfrågan har fått.

Men det är något som inte stämmer med bilden av klimatfrågan i Sverige. I media får vi intrycket av att människor i Sverige är väldigt miljömedvetna och villiga att ändra livsstil för att tillmötesgå de krav som politikerna ställer. Samtidigt slår julhandeln nya rekord varje år. Vi shoppar mer än någonsin tidigare året runt. De mest populära bloggarna i Sverige är mode- och shoppingbloggar. Vi reser mer än någonsin. Är detta samma människor som med en mikrofon framför näsan säger att miljön är deras viktigaste fråga?

tisdag, juli 10, 2007

Mona står svarslös

Mona Sahlin har debuterat som partiledare i Almedalen. Hon missade chansen att komma med ett stort utspel. Hittills har hon försökt lyfta fram frågor som hon menar att partiet har missat, exempelvis könsneutrala äktenskap och "ungdomsfrågor". Sossarna ska åter bli ungdomarnas parti, vilket givetvis bara kan ske genom höjda bidrag på alla håll och kanter.

Men mest är hon tyst. Är detta tassande på små fötter en medveten strategi? Det är faktiskt som en Rapport-reporter påpekade: ju mindre Mona säger, desto bättre gå partiet i opinionen. Olyckligtvis, för Mona, är det ingen strategi som kommer att vinna nästa val för sossarna.

Reinfeldt kommer att kräva svar på fråga efter fråga: hur mycket kommer skatten att höjas för låginkomsttagarna? Hur ser den nya socialdemokratiska skolpolitiken ut? Går Sahlin till val på en trepartiregering? Hittills finns det ingenting som tyder på att valförlusten har resulterat i ett pånyttfött socialdemokratiskt parti som vill förändras och utvecklas. Av det vi hittills fått höra, ser sig Mona Sahlin snarare som en missionerande återställare. Det ska bli som det var tidigare, skatter ska återinföras och höjas och det ska åter bli mer förmånligt att leva på bidrag. Kanske kommer det visa sig att Göran Persson hade rätt ändå: hennes styrka är inte tänkandet.