onsdag, juli 25, 2007

Man kan ju alltid drömma

http://www.youtube.com/watch?v=IWfIhFhelm8

Ron Paul for president.

4 Comments:

At 25 juli, 2007 20:26, Blogger Jesper said...

"Military force is justified only in self-defence, naked aggression is the province of dictators and rogue states"

Jag undrar vad Ron Paul anser om humanitära militära interventioner för att stoppa folkmord och grova brott mot mänskligheter, som t.ex. (tidigare) i Rwanda och nu i Darfur.

Ron Pauls utrikespolitik skulle definitivt leda till fler diktaturer och fler folkmord.

 
At 26 juli, 2007 03:31, Blogger Peter Jönsson said...

På vilket sätt är det amerikanska (eller svenska) skattebetalares uppgift att störta diktaturer på andra sidan världen?

Om araber och|eller afrikaner vill mörda varandra så är det ju tragiskt men knappast något amerikaner|svenskar skall offra sina friheter för.

 
At 26 juli, 2007 19:40, Blogger Hans Engnell said...

Det där med självförsvar är förstås alltid klurigt. Så gott som alla krig i historien har på något sätt motiverats med att de krävts i självförsvar, så även andra världskriget och nu även Irakkriget. Jag tror att Paul främst är kritisk mot det militaristiska USA, som har en ganska lång historia av misslyckade krig vid det här laget. Och precis som Peter Jönsson säger, är det knappast de amerikanska skattebetalarna som ska åläggas att rädda världen.

Jag kan tycka att det är moraliskt riktigt att ingripa för att förhindra folkmord. Definitivt. Men det är mer hyckleri att säga att man ska göra det, att det rent av är en plikt, och sedan åla sig ur det hela med alla världens bortförklaringar, än att från första början driva en non intervention-linje.

 
At 31 juli, 2007 09:14, Blogger Elias said...

Om någon ska störta diktaturer så är det givetvis en *riktig* världspolis, utsedd av FN eller motsvarande, inte stater som godtyckligt utser sig själva som världspolis.

 

Skicka en kommentar

<< Home