torsdag, juni 28, 2007

Vem är förvånad?

Svenska försvaret har lyckats med bedriften att på ett decennium minska sin slagstyrka med runt 95% utan att minska sin budget.

En förklaring kan läsas i dagens platsannonser:

Försvarsmaktens Högkvarter söker Handläggare jämställdhet och Handläggare funktionshinder och ålder.

Latinamerikas försvarsmakter karakteriserades också av att vara spelfält för politikernas våta drömmar, regional- och industripolitik samt noll militärt värde, men soldaterna fick åtminstone snygga uniformer. Vem kan glädjas åt Försvarsmakten modell Nanny State?

1 Comments:

At 30 juni, 2007 19:58, Blogger yendor said...

Visst har det blivit en hel del nedskärningar i budgeten det senaste deceniet. Det är nog bortåt en fjärdedel som försvunnit samtidigt som en större och större del av budgeten går åt till sådana försvarsmässigt vardelösa kostnader som kostnader för byggnader, kontrakt vilka som regel löper på 15-25 år samt alla kostnader som politiker hittat på för att försöka rädda dom små städer/byar som normalt skulle gått under när deras lokala försvarsmakt lades ned. Se på Arvidsjaur som inte har ett jägarförband längre men försvaret är tvungna att skicka dit folk från Boden (eller var det Umeå?).

Försvarspolitiken i Sverige handlar idag om att vara ytterligare en väldigt kostsam metod att artificiellt hålla landsorten vid liv samtidigt som man tar bort så mycket som möjligt av stridbar kapacitet. Tack och lov att FRA håller så bra koll på omvärlden att dom kan be om hjälp i tid.

 

Skicka en kommentar

<< Home