lördag, december 20, 2008

Nyliberalen nr 4 2008


Nya numret av Nyliberalen, 4 2008, är nu ute och innehåller bland annat följande:

Fredrik Segerfeldt visar på biståndets förbannelse. Det gör det lättare för dåliga ledare att behålla makten och ger incitament att föra en politik som faktiskt motverkar utveckling.

Pär Ström visar vad riktig jämställdhet är i sitt jämställdhetsmanifest och finner att feminismen endast utgår från det kvinnliga perspektivet och därför per definition blir allt annat än jämställd.

Kristian Tiger intervjuar FRA-hjältinnan Camilla Lindberg. Den folkpartistiska riksdagsledamoten berättar om sin tid i Frihetsfronten, om partipiskor och grupptryck och om vikten att ta kampen för integriteten även i framtiden.

Mathias Sundin besökte USA under den amerikanska valrörelsen och fick se ett land som firade sitt demokratiska system med en entusiasm och ett engagemang som borde väcka avund hos svenska politiker.

Fritz-Anton Fritzson tar en titt på vad intellektuell äganderätt är och reder ut hur libertarianer bör ställa sig i frågor som rör upphovsrätt och patent.

Ingemar Nordin tar oss bakom kulisserna på den klimatalarmistiska bluffen och frågar sig vilka orsakerna är till klimatalarmismens stora vetenskapliga genomslag. Kombinationen oärliga forskare och makthungriga politiker kan få förödande konsekvenser.

Danne Nordling diskuterar finanskrisens orsaker och gör en historisk tillbakablick där vi kan se att gamla misstag med statlig inblandning i marknaden i dag återupprepas. Lösningen på krisen kan vara ett återinförande av guldmyntfoten.

Dessutom: recensioner, attacker och mycket annat.

Vill du prenumerera på tidningen kan du lätt göra det genom att betala in prenumerationsavgiften 200 kr för 4 nummer på PlusGiro 449 71 84 – 4.

Etiketter: , , , ,

3 Comments:

At 21 december, 2008 10:54, Blogger Markus "LAKE" Berglund said...

Jag är en relativt nybliven prenumerant (mitt andra nummer) och jag kan bara varmt rekommendera tidningen! Spännande diskussioner från ett liberalt perspektiv och inte en propagandistiskt "partimegafon".

 
At 22 december, 2008 08:44, Blogger Skatt är Stöld said...

Det var ett välfyllt nummer!

Mumma!

 
At 23 december, 2008 13:01, Blogger Hans Li Engnell said...

Kul att ni gillar tidningen!

Har ni idéer om framtida artiklar är ni jättevälkomna att höra av er.

 

Skicka en kommentar

<< Home