lördag, september 27, 2008

Politiskt dubbeltänk i praktiken

Alliansens riksdagsgrupp hade samlats för ännu ett hatmöte riktat mot FRA-kritikerna.

Partisekreteraren skrek från podiet ”Bara pedofiler, knarklangare och terrorister är mot FRA. Integritet och massavlyssning är bara kodord för de som vill rasera det svenska samhället. Vi ska brännmärka terroristkramande äckel-bloggare.”

Riksdagsgruppens ledamöter svarade med ett rungande ”FRA – bra. FRA – bra. FRA - bra.”

Plötsligt rusade en tjänsteman in i salen och lämnade över en lapp till partisekreteraren.

Med än högre röststyrka och frenesi skrek partisekreteraren till riksdagsgruppen ”Alliansen är, och har alltid varit, mot den integritetskränkande FRA-lagen. FRA är en ond och socialdemokratisk organisation som inte hör hemma i ett demokratiskt samhälle. Alliansledningen kommer i allians med de integritets-värnande bloggarna montera ner detta system för massavlyssning.”

Riksdagsgruppen vrålade av vrede. De hade blivit förledda av FRA-agenter. Brochyrerna med texten ”Övervakning för din skull” kastades ut genom fönstren. FRAs generaldirektör som var närvarande slets i småbitar av ett gäng rasande kristdemokrater. Finansutskottets ledamot slet ner banderollen ”FRA är din bäste vän” samtidigt som partiets informationsavdelning började skriva om historien för att passa partilinjen.

Ty Storebror hade, har och kommer alltid att ha rätt.