fredag, oktober 10, 2008

Nytt nummer av Nyliberalen


Nummer tre av Nyliberalen är nu färdigt.

Tidningen har flera artiklar som berör FRA-debatten och frågan om den personliga integriteten. Jens-Jonathan Larnhed gör en historisk tillbakablick och tittar närmare på IB-affären. Det är tydligt att människor registrerats i hemlighet tidigare utan att utgöra något som helst hot mot samhället. Henrik Alexandersson berättar om snurren kring FRA, om regeringens fullständiga missbedömning om frågans kraft och om bloggosfärens genombrott. Hans Engnell rapporterar från Hoppets demonstration där folk från alla partier protesterade mot regeringen och FRA. Peter Bistoletti tar också upp frågan om läkemedelsregistret och den integritetskränkning detta innebär.

Tidningen innehåller också en intervju med Piratpartiets ledare Rick Falkvinge. Han berättar om balansen mellan höger och vänster, hur partiet ska bli framgångsrikt utan att placera sig i något av blocken och hur de ska lyckas locka till sig äldre personer.

När det amerikanska presidentvalet närmar sig skriver Dick Erixon om Barack Obama och förklarar varför den som hyllar friheten gör bäst i att inte ge sitt stöd till demokraterna. Jonas Sigedal lyfter å andra sidan fram Barack Obamas mer frihetliga sidor och visar varför han är ett fullgott eller kanske till och med bättre alternativ än John McCain för den frihetlige väljaren i höstens amerikanska presidentval.

Tidningen innehåller även en recension av Fredrik Reinfeldts alliansregering när denna nått halvtid. Trots låga förväntningar har Mattias $vensson blivit besviken på regeringen som hellre satsar på välfärden än sänker skatten. Politiken vi ser är också ett resultat av flerpartiregeringars tendens att locka fram det sämsta ur alla partier. Erik Lakomaa visar också att om politikerna måste samla in egna kampanjkassor utan stöd från staten så vitaliseras demokratin.

Utöver detta finns det också en mängd annat intressant, bland annat flera recensioner, notiser, elaka attacker och en rapport från Frihetsfrontens Sommarseminarium.

Den som vill prenumerera på tidningen kan lätt göra det genom att betala in prenumerationsavgiften 200 kr för 4 nummer på plusgiro 449 71 84 – 4.

Etiketter: