måndag, maj 21, 2007

Fp-logik: En skurk i garderoben – förbjud garderoben!

När personer som man i någon mån betraktar som ens allierade framför direkt antiliberala åsikter blir man lite irriterad. På min personliga ranking av ”liberal med mest dassigt och antiliberalt förslag” ledde ett långt tag Waldemar Ingdahl med sin genetiska motbok. Förra sommaren blev han raskt passerad av folkpartisten Nyamko Sabuni med hennes förslag om obligatoriska gynekologundersökningar för småtjejer.

Nu är det dags för en ny titelinnehavare. Den folkpartistiska riksdagsledamoten Cecilia Wigström vill förbjuda ett yrke eftersom detta enligt henne kontrolleras av den organiserade brottsligheten.

I det här fallet handlar det inte ens om ett yrke som normalt brukar anses vara omoraliskt av kollektivister, som exempelvis prostitution eller knarkförsäljning. Nej, här gäller det tjänsten att ta hand om folks ytterkläder på krogen.

Att tillhandahålla den tjänsten bör alltså förbjudas enligt ”liberalen” Cecilia Wigström.

Ett alternativt – och betydligt mer liberalt – sätt att tackla problematiken vore att klämma åt personer inom den organiserade brottsligheten när dessa ägnar sig åt just brottslighet. Inte när de gör något så harmlöst som att ta hand om jackor.

1 Comments:

At 22 maj, 2007 03:44, Blogger Robsten said...

Du skriver,
"Ett alternativt – och betydligt mer liberalt – sätt att tackla problematiken vore att klämma åt personer inom den organiserade brottsligheten när dessa ägnar sig åt just brottslighet. Inte när de gör något så harmlöst som att ta hand om jackor."

Tyvärr, det är inte ett liberalt förslag, eller synsätt, det delas av alla med lite sunt förnuft.

 

Skicka en kommentar

<< Home