onsdag, maj 09, 2007

Något emot?

Jag är förmodligen inte ensam om att ha tröttnat något oerhört på den högt uppdrivna miljödebatten. Överallt, hela tiden, alla kanaler, alla program. P3 har ”klimatvecka” just nu. I dag fick folk ringa in och berätta vad just de gör för miljön, vilka ”tips” de kunde ge andra. Allt från att panta burkar till att uppfostra barnen i miljötänkande.

Det senare fick mig att tänka till lite. Det börjar nämligen likna den gamla vanliga visan: att få människor att leva på ett visst sätt. Nu slipper man dessutom försöka övertyga med ideologiska argument varför det är fel att leva efter egen vilja, nu står hela mänsklighetens existens på spel! Vem törs argumentera emot då? Det är väl ett fint budskap till våra barn: följ våra direktiv, annars kommer du att dö kvävningsdöden på en sotig stäpp i Kiruna.

Det obehagliga är att klimatfrågan nu har kommit att bli en överideologi att utnyttja av alla sidor. Det är därför landets liberaler borde höja rösten. Det finns liberaler i riksdagen, vågar någon gå på tvärs med regeringen Reinfeldts knäböjande inför klimatdrevet? Finns det någon som vågar stå upp för enskilda människors rätt att faktiskt slippa följa klimatdirektiv från ovan, att slippa få pekpinnar i hur man slänger sopor i köket? Det känns som att det krävs protester snart innan politikerna börjar få för många idéer att genomföra ostört. Maila riksdagsledamöterna och fråga!

1 Comments:

At 18 maj, 2007 05:52, Blogger Jurgen Hochmuth said...

Jag är emot. Men jag tror att vi bara behöver ha lite tålamod, i alla fall mot den värsta klimathysterin. Det är en mediafluga som är som hetast just nu. Feminismen, som var den förra flugan, är på tillbakagång och klimathysterin peakar nog nu.

Intressant skulle vara att gissa på vad som tar över som fluga efter klimathysterin, kanske någon sorts hets mot samhällets framgångsrika igen, eller kanske något nytt krig?

Jag är inte heller det minsta övertygad om att det ens finns någon av människor orsakad klimatförändring. Skulle det inte vara ruskigt roligt att se hur alla dessa hysteriker skulle reagera om vi fick 5-6 kalla år i rad? Jag håller tummarna för det i alla fall.


/Jurgen

 

Skicka en kommentar

<< Home