tisdag, juli 15, 2008

En kvarnsten runt Reinfeldts hals


Frågan om FRA-lagen har inte mattats av, den har istället tilltagit i styrka efter omröstningen för snart en månad sedan.

Fem borgerliga riksdagsledamöter har redan indikerat att de skulle rösta nej till lagen i dag. Folkpartisterna Birgitta Ohlsson, Camilla Lindberg, Cecilia Wikström och Maria Lundqvist-Brömster samt moderaten Karl Sigfrid, Att frågan kommer upp till omröstning igen är också helt klart i och med att Alice Åström aviserat att hon kommer att lägga en sådan motion.

Frågan är alltså inte om FRA-frågan kommer upp igen utan huruvida regeringen kommer att klara av att hantera den på ett värdigt sätt eller göra bort sig igen. Det mest vettiga från Reinfelts sida vore att så fort som möjligt gå ut till folket och meddela att FRA-lagen kommer att dras tillbaka och att man ämnar återkomma med en ny lag där det uttryckligen stadgas att massavlyssning utan brottsmisstanke inte får förekomma.

Detta är för övrigt en punkt som bör införas i grundlagen, på samma sätt som man där sedan 1975 stadgar att dödsstraff inte får förekomma.

Gör Fredrik Reinfeldt detta så har han inte bara visat tecken på stort ledarskap, han har också förhindrat att FRA-lagen blir en fråga i valrörelsen 2010. Som situationen nu ser ut skulle frågan bli den kvarnsten som definitivt sänker den borgerliga regeringen, men med den borta skulle han kanske kunna bli den första borgerliga statsminister som sitter kvar efter ett val sedan införandet av allmän rösträtt.

3 Comments:

At 16 juli, 2008 10:23, Blogger Tomas said...

Jahaja. Frågan är varför man skulle kunna lita på att de skulle rösta nej idag, när de inte gjorde så senast.

 
At 26 juli, 2008 10:30, Blogger Johan L said...

Jag skulle ändå inte vilja ha dessa kappvändar i riksdagen. Det fanns bara en politiker som sa nej och hon är den enda som förtjänar att hyllas.

Hej FRA!

 
At 29 juli, 2008 07:02, Blogger Jorge said...

Hola amigo: quería invitarte que visites el blog que estoy realizando con mis alumnos de segundo año de la secundaria sobre LA DISCRIMINACIÓN.
http://nodiscrimine.blogspot.com
Tema arduo e interesante.
Seguro será de tu agrado.
Te invitamos que leas lo que gustes de él y hagas una opinión sobre el mismo.
Tu aporte será valioso.
Un abrazo desde la Argentina.

 

Skicka en kommentar

<< Home