tisdag, juni 24, 2008

Fredrik Federley bör lyssna på sitt parti

Med detta menar jag inte att han bör lyssna på Centerpartiet, utan istället på det parti han markerat att han sympatiserar med i det amerikanska presidentvalet. I hans profil på Facebook har han nämligen markerat att han varken stöder Demokraterna eller Republikanerna, utan istället Libertarian Party. I årets val är Libertarianernas presidentkandidat den tidigare Republikanske kongressmannen Bob Barr.

Under sin tid i kongressen var Barr känd som en av de mest rabiat konservativa politikerna i USA, han var anhängare av kriget mot knarket, Patriot Act, motståndare till homosexuellas rättigheter, aborter, faktiskt också till religionsfrihet för de som tjänstgör i försvaret. Ingen trevlig herre med andra ord. Han blev ett känt namn för det amerikanska folket då han fungerade som åklagare i riksrättsprocessen mot Bill Clinton.

Dock har någonting hänt med Barr sedan han lämnat kongressen. Han har insett att många av de lagar och regler som han förespråkade i kongressen är totalt oförenliga med den personliga integriteten och ett fritt samhälle. Han har därför gått ut offentligt och bett om ursäkt för dessa frihetsinskränkningar. Han har till och med gått med i organisationer som ACLU och Marijuana Policy Project och aktivt arbetat emot sådana lagar som han varit med om att stifta, faktiskt till och med den lag - ”The Barr Amendment” - som blivit uppkallad efter honom själv. Att kunna gå ut och erkänna att man har gjort fel, be om ursäkt för detta, och sedan arbeta aktivt för rätta till felen - det är egenskaper som är sällsynta bland politiker.

Det är här som Fredrik Federley borde ta lärdom. Han har varit med om att driva igenom en ond lag i Sverige. Det han nu borde göra är att likt Bob Barr offentligt be om ursäkt för detta och sedan arbeta aktivt för att riva upp beslutet om FRA-lagen.

Etiketter: , ,

2 Comments:

At 25 juni, 2008 17:43, Blogger Johan said...

Ett litet tips om en bloggare som tokdissar Bob Barr. http://freestudents.blogspot.com/

Sök efter Bob Barr. Det finns massor av info som inte är direkt trevlig mot Bob. Jag har läst denna bloggare under något år och det mesta han säger stämmer. Tro inte mig, gör din egen research.

Så, Bob Barr är ett hycklande arsel.

 
At 26 juni, 2008 12:11, Blogger Henrik Bejke said...

Jag har skrivit mer utförligt om Bob Barr i nr 2 av Nyliberalen där det framgår att jag inte är odelat positiv till honom, han är fortfarande lite för knökig för min smak.

Det jag dock gillar med honom är att han offentligt bett om ursäkt för idiotier han förespråkat tidigare och nu bekämpar. Det är detta som jag anser att Federley borde låta sig inspireras av-

 

Skicka en kommentar

<< Home