torsdag, februari 22, 2007

Rumble in the new South!

Vill man göra en illvillig tolkning av moderatpolitikern Marko Huttunens utspel om att Han ”[inte vill] ha hit en massa stockholmare som ska tala om för oss vad vi ska göra” är det inte så svårt. ”Aint no Northerners gonna come down here tellin' us whattado” liksom.

Om man istället väljer att vara aningen mer välvillig behöver dock utspelet inte vara så obegåvat. Tidningen Gringo är nog inte precis det som löser problemen med utanförskap i Landskrina. Det har Huttunen helt rätt i. Bakgrunden till utspelet är att Gringo underöker möjligeheterna till offentliga bidrag för en lokaletablering i Landskrona (där Sverigedemokraterna fick mer än var femte röst i senaste valet). Det är oklart om de kommer att få det, och det är likaså oklart om Huttunens utspel ökar eller minskar deras chanser till det.

Mannen bakom Gringo, Carlos Rojas (född Beskow) är ingen dumskalle. Kan man tjäna pengar på att dumpa sitt nordiskklingande efternamn och i vuxen ålder byta ut rikssvenskan mot rinkebysvenska skall man få göra det. Man är definitivt entreprenör därtill. Däremot finns det ingen naturlag som säger att andra som inte sympatiserar med hans mulitkultiregression skall behöva betala för det.

Även om mainstreammedida säkerligen tycker det är roligare att skriva att Sverige i Huttunen fått en moderat George Wallace nere i Landskrona tror jag det är många som menar att det äntligen är någon som vågar låta bli att gulla med Carlos Rojas. Alltför mycket skattepengar har redan hamnat i hans fickor.