onsdag, februari 07, 2007

I en vettig eller rimlig värld …

Salladsbaren Wild’n Fresh i Göteborg kommer nu att byta ägare. Blockaden som Hotell- och Restaurangfacket drev var inte tillräcklig, så fackförbundet Transport slutade hämta soporna för hela saluhallen i en s.k. sympatiåtgärd. Vem sa att mobbning inte lönar sig?

I en vettig värld skulle Hotell- och Restaurangfacket höra av sig till de anställda på salladsbaren och framhålla fördelarna med fackligt medlemskap - rättsskydd, billiga datapaket, förmånliga försäkringar och andra stordriftsfördelar. Stridsåtgärder utan medlemmarnas samtycke (såväl i facket som på arbetsplatsen) skulle vara lika tillåtet som avtalsbrott, olaga hot eller utpressning.

I en rimlig värld skulle Hotell- och Restaurangfacket samt Transport informeras om att Elleverantörerna och Telekombolagen, som en sympatiåtgärd med Wild’N Fresh, omgående stänger av leveranserna av elektricitet och telekommunikationer till fackförbundens huvudkontor samt alla lokalkontor i Göteborg. Ty rimligt är ju att alla har rätt att idka sympatiåtgärder till stöd för alla. Eller ingen.

Och i såväl den vettiga som rimliga världen skulle Sven-Otto Littorin fråntas sitt medlemskap i moderaterna och kastas ut ur regeringen. Vem faen tror han att han lurar? Nyttig idiot är bara förnamnet. Ge karln ett paraply och låt honom utropa ”Arbetsfrid i vår tid”.

EDIT: Några personer har undrat vad jag avser med sista stycket, vilket kanske var lite väl komprimerat.

De svenska fackföreningarna har alltid stött socialdemokratin genom bidrag och valarbetare. Vissa bedömmare hävdar att det motsvarar 500 miljoner kronor per mandatperiod. I gengäld använder socialdemokratin regeringsmakten åt att skyffla pengar och privilegier över fackföreningarna. Därför kommer fackombuden ägna valrörelsen 2010 år att valarbeta för socialdemokraterna, och därför borde Alliansen sluta gulla med facket.