torsdag, januari 11, 2007

Den sanna bilden av Persson?

Det är anmärkningsvärt hur bilden av Göran Persson har förändrats sedan valnederlaget och hans anmälda avgång. Bilden i medierna har visserligen alltid varit att han är bufflig och väldigt dominant, men nu kliver även socialdemokrater fram och bekräftar den bild som de tidigare påstått vara överdriven.

I partiets pågående partiledarfars upprepas det att det finns två viktiga förändringar som måste till: nästa partiledare måste vara en kvinna och det måste vara mindre av enmansshow. Detta är direkt kritik mot Göran Persson på ett öppet sätt vi inte tidigare har upplevt. Anledningen är att ingen bryr sig, allra minst Persson själv. Han har knappt gjort ett TV-framträdande sedan den nya regeringen tillträdde. Men det är intressant att se hur kritiken mot det gamla styret nu pyser fram när makten är förlorad och den gamle ledaren snart avsatt. Det är som om många socialdemokrater andas ut lite grann. Kanske kommer vi med tiden att få veta både ett och annat om Perssons styre när fler och fler vågar ta bladet från munnen då den gamle chefen ägnar sig åt svampplockning i stället för politik.

1 Comments:

At 12 januari, 2007 04:05, Blogger Robsten said...

Och nu väntar vi ivrigt på den sanna bilden av Sahlin.
Egentligen,om vi skall vara riktigt petnoga, är ett partiledarval en ren intern affär för medlemmarna, verkar inte vara så många som tänker på det i dag.

 

Skicka en kommentar

<< Home