fredag, december 02, 2005

Gissa parti!

I North Carolina genomfördes i natt den 1 000:e avrättningen sedan användande av dödsstraff åter blev tillåtet 1976. North Carolinas guvernör Mike Easly sade nej till nådeansökan. I det TT-meddelande man kan läsa i Dagens Nyheter står det inget om Easlys partitillhörighet.
Därför gjorde jag en sökning på Mike Easly. Min misstanke stämde. Han är demokrat.

4 Comments:

At 02 december, 2005 21:35, Blogger Martin Ullander said...

Inte heller Aftonbladets hemsida nämner något om han partitillhörighet.

En annan intressant sak gällande Amnesty, hur ofta har ågon hört dom kritisera Kina? Trots allt där flest människor avrättas...

 
At 03 december, 2005 02:33, Blogger Ola D Svedin said...

Erik, det är för att ta livet av någon i en rättsprocess inte är särskilt rättsäkert.. Eller rättare sagt, i och med att det inte finns 100% tillförlitlighet i domar så går det inte att rättfärdiga ett rättsystem där oskyldiga kan dö..

En fängelsevistelse kan man visserligen aldrig få tillbaka, men bli ekonomiskt kompenserad för.

 
At 03 december, 2005 13:26, Blogger Jonas V said...

Jag är för dödsstraff. Dock tycker jag att det är ett för farligt vapen att sätta i händerna på staten som Rand uttryckte det.
Ta människor som Lasermannen, Jackie Arklöv och liknande. I mina ögon har de förverkatr sin rätt att leva.

skånsk redneck,

Amnesty har gjort bort sig å det grövsta när de jämförde fångarna på Guantanamo Bay med Gulag, Auschwitz och sådant. Vad jag vet har ingen av fångarna på Kuba avlidit.
Svenska Amnesty klagade på någon amerikansk politiker som kom hit på 90-talet som var för dödsstraff. Att Clinton också var det sa de inget om.

 
At 05 december, 2005 23:56, Blogger apa666 said...

Den enda nackdelen med dödsstraff är som sagt att det är svårt att överklaga efter verkställan. Att få tillbaka förlorad tid är å andra sidan precis lika svårt.

För min del kvittar det. Lås in dem tills de dör av hög ålder då om det är så kinkigt. Huvudsaken är trots allt att de hindras från att återuppta sin brottslighet.

Apropå Amnesty så har jag för mig att de sedermera gjort avbön för gulag-jämförelsen.

 

Skicka en kommentar

<< Home