onsdag, november 23, 2005

I politikens periferi

I ett pressmeddelande (ej på nätet men en kommentar finns här) kommenterar moderate Europaparlamentarikern Gunnar Hökmark uppgifter om att junilistan möjligen kan komma att byta grupp i Europaparlamentet från Ind/DEM (oberoende/demokrati) till Verts/ALE (gröna +fria alliansen) . Hur det blir är fortfarande oklart men redan här kan konstateras att man får vara rejält insnöad på Brysselpolitik om man känner det viktigt att ställa ner latteglaset för att istället bry sig sådant.
Sannolikt kommer inte heller någon tidning finna att Hökmarks utspel (som innehåller en del inte helt, skall vi säga ”statsmannamässiga” formuleringar) har tillräckligt stort allmänintresse för att ta upp det. Och ett eventuellt byte kommer med all sannolikhet tas med en axelryckning av väljarna.

Den som är intresserad av internt spel i Europaparlamentet har dessutom säkert redan noterat att kritik som går ut på att andra partier sitter i partigrupper där det inte alla andra medlemmar är politiskt klockrena lämpa sig dåligt om man som Hökmark delar grupp med exempelvis regeringspartiet i Frankrike och Francos gamla fascistparti. Att EPP gruppen är för att ge EU beskattningsrätt vet väl dessutom alla som bryr sig om dessa frågor.

1 Comments:

At 23 november, 2005 12:22, Blogger Henrik Alexandersson said...

Men är det inte lite märkligt att junilistan går med i en grupp som är federalister och för EU:s så kallade konstitution?

Det blir liksom lite fel redan i ruta ett...

;-)

 

Skicka en kommentar

<< Home