torsdag, november 24, 2005

Titta på saken först

Google har nyligen lanserat Google Earth, en sammanställning av satellitbilder av jorden.

Det är en utmärkt tjänst, även för dig som inte letar efter restauranger, turistbyråer eller flygplatser. Utsikten är strålande, så att säga.

När du lekt Grand Moff Tarkin och kommenderat ”Förstör Borlänge” tillräckligt många gånger kan Google Earth användas till mycket annat.

Själv kan jag efter en snabb titt på Stockholm med omnejd konstatera att tre vanliga påståenden är åt helsicke fel.

”Vi har inte plats för några invandrare” är ett parodiskt uttalande, med tanke på hur lite av Sverige som är bebyggt. Sverige från 1500 kilometers höjd är djupgrönt, med lite ljusgrönt i Skåne, Gotland och kring Vättern och Mälaren.

”Stockholm är färdigbyggt” är lika parodiskt, av samma skäl.

Och för alla ni som suttit i bilkö kring Stockholm, eller funderar om biltullar är en bra idé, är en studie av Stockholms vägnät från några kilometers höjd att rekommendera. Påståendet ”Biltullar kommer att lösa bilköerna” är helt enkelt omöjligt att hålla givet dagens infrastruktur.

2 Comments:

At 26 november, 2005 23:06, Blogger Erik M, Uppsala said...

Min lösning på den påstådda trångboddheten i Stockholm: Dränera Slussen och Strömmen. Därmed sänks vattenytan i mälaren något vilket ger massor med ny byggbar mark längs hela Mälarens strand.

Bara en tanke :)

 
At 27 november, 2005 09:48, Blogger Gertkvist said...

Det genomfördes i den mardröms-kontrafaktiska boken "40 lyckliga år". Naturligtvis med magnifikt katastrofalt resultat.

Seriöst - vad som behövs är mer kringfartsleder, broar och hus. Samt betydligt färre Stella Fare-kloner, privilegier till redan besuttna och ett avvecklat Skönhetsråd.

 

Skicka en kommentar

<< Home