fredag, september 30, 2005

Veronica Palm träffar sina intellektuella övermän

Ja, jag vet att jag är tjatig. Jag borde undvika att skriva om Veronica Palm ett tag men följande inlägg från henne kan jag bara inte låta passera.

Veronica brukar ju inte ha problem att producera kluriga idéer på egen hand. Nu visar det sig dock att hon tagit hjälp av en grupp konsulter. Klass 6A på Bäckahagens skola i Högdalen har varit på besök i riksdagen. Barnen visade prov på oväntad intellektuell skärpa. Veronica beskriver hur imponerad hon är av deras klarsynthet:
"Barnen fick också fundera på hur man kan lösa problem. /…/ Vad är dåligt? Att det är krig i andra länder. Hur borde det vara? Fred överallt. Vad måste göras? Sluta tillverka vapen. Ja, det är ju inte mer komplicerat än så. Barn är verkligen klarsynta och enkla i sina lösningar. Utan vapen inga krig, så klart."
Förutom att 12-åringarna hjälpte Veronica att komma fram till hur man gör slut på alla krig i världen fick de också ”ta ställning till några ganska svåra påståenden”. Ett av dessa beskrivs på följande vis:
"På frågan Är det rätt att en bankchef tjänar mer än dubbelt så mycket i lön som en dagisfröken? Svarade alla nej, och köpte inga av de argument som brukar framföras som rimliga skäl till olikheter i lön."
Det framgår inte om barnen tyckte att det var rimligt att Veronica Palm själv tjänar mer än dubbelt så mycket som riksdagsledamot än vad hon hade gjort som dagisfröken. Vilket för övrigt är just det yrke hon är utbildad till.

4 Comments:

At 30 september, 2005 15:59, Blogger Wille said...

..jag hörde att Palm var nominerad till nobelpriset för sina framsteg inom forskningen kring partikelfysik.

Jag kan ha fel.

 
At 01 oktober, 2005 23:31, Blogger stefankarlsson said...

Konstigt att hon inte förespråkar att man tar bort åldersgränsen för röstande om hon nu anser att 12-åringars åsikter är så avgörande. Faktum är väl att om om något borde ha en övre åldersgräns på 18 om nu barns åsikter är så avgörande.

 
At 02 oktober, 2005 14:27, Blogger hrm said...

Herregud. Den människan måste ju få negativt utslag när man mäter hjärnaktiviteten.
Får mig att tänka på ett visst Margareta Winberg-citat om kompentens, politiska uppdrag och kvotering...

 
At 03 oktober, 2005 21:26, Blogger Per Hagwall said...

Palm, en ständig källa till glädje.

 

Skicka en kommentar

<< Home