fredag, september 30, 2005

Veronica Palm träffar sina intellektuella övermän

Ja, jag vet att jag är tjatig. Jag borde undvika att skriva om Veronica Palm ett tag men följande inlägg från henne kan jag bara inte låta passera.

Veronica brukar ju inte ha problem att producera kluriga idéer på egen hand. Nu visar det sig dock att hon tagit hjälp av en grupp konsulter. Klass 6A på Bäckahagens skola i Högdalen har varit på besök i riksdagen. Barnen visade prov på oväntad intellektuell skärpa. Veronica beskriver hur imponerad hon är av deras klarsynthet:
"Barnen fick också fundera på hur man kan lösa problem. /…/ Vad är dåligt? Att det är krig i andra länder. Hur borde det vara? Fred överallt. Vad måste göras? Sluta tillverka vapen. Ja, det är ju inte mer komplicerat än så. Barn är verkligen klarsynta och enkla i sina lösningar. Utan vapen inga krig, så klart."
Förutom att 12-åringarna hjälpte Veronica att komma fram till hur man gör slut på alla krig i världen fick de också ”ta ställning till några ganska svåra påståenden”. Ett av dessa beskrivs på följande vis:
"På frågan Är det rätt att en bankchef tjänar mer än dubbelt så mycket i lön som en dagisfröken? Svarade alla nej, och köpte inga av de argument som brukar framföras som rimliga skäl till olikheter i lön."
Det framgår inte om barnen tyckte att det var rimligt att Veronica Palm själv tjänar mer än dubbelt så mycket som riksdagsledamot än vad hon hade gjort som dagisfröken. Vilket för övrigt är just det yrke hon är utbildad till.

12 Comments:

At 30 september, 2005 15:59, Blogger Wille said...

..jag hörde att Palm var nominerad till nobelpriset för sina framsteg inom forskningen kring partikelfysik.

Jag kan ha fel.

 
At 30 september, 2005 19:38, Blogger sp3tt said...

Det är skrämmande att folk som hon kan sitta i riksdagen...

 
At 30 september, 2005 20:14, Blogger Hans Engnell said...

Hon är verkligen fullkomligt vändstekt i planeten. Men mycket underhållande. Keep it up, Tiger! :-)

 
At 30 september, 2005 21:54, Blogger MB said...

Ja jag säger då det. Hon verkar vara en av de människor här i världen som faktiskt är genuint korkade, och inte bara sådär smått oinformerade eller lata i huvudet.
Och jag håller med, det är förfärligt att hon sitter i Riksdagen. Jag skulle inte låna ut mina pengar till människan, och än mindre låta henne sköta mitt liv.

 
At 01 oktober, 2005 13:18, Blogger ka kui said...

I 'fria händer för militären' uttalar sig Palm, riksdagsledamot och medlem i utrikesutskottet om händelserna i Gaza förre helgen:

"Hela helgen har israelisk militär skjutit in på Gasa med raketer. Skjutit sönder skolor, bostäder, myndighetsbyggnader och dödat hundratals. "

Dödat hundratals? Hundratals vad, fåglar och diversa smådjur? Det är mycket möjligt. Men om hon menar människor varför står det inget om detta i nyheterna? Inte ens TT har något som liknar detta. Pinsamt.

Man kan hoppas att resten av utrikesutskottet inte lägger någon större vikt vid juniormedlemmen Palms uppfattning om utrikespolitiska händelser. Men då återstår frågan, vad kan hon göra för nytta i utskottet då?

 
At 01 oktober, 2005 23:31, Blogger stefankarlsson said...

Konstigt att hon inte förespråkar att man tar bort åldersgränsen för röstande om hon nu anser att 12-åringars åsikter är så avgörande. Faktum är väl att om om något borde ha en övre åldersgräns på 18 om nu barns åsikter är så avgörande.

 
At 02 oktober, 2005 14:27, Blogger Henrik Hall said...

Herregud. Den människan måste ju få negativt utslag när man mäter hjärnaktiviteten.
Får mig att tänka på ett visst Margareta Winberg-citat om kompentens, politiska uppdrag och kvotering...

 
At 02 oktober, 2005 15:01, Blogger Peder Hyllengren said...

haha! :-) Ni kan väl fortsätta skriva om Palm..;-)

 
At 02 oktober, 2005 15:02, Blogger Fuck off and die said...

Haha, om det var Skånsk Redneck som var dagisfröken, hade många kids varit små NRA-imps :)

 
At 03 oktober, 2005 21:26, Blogger Per Hagwall said...

Palm, en ständig källa till glädje.

 
At 05 oktober, 2005 10:56, Blogger Adolphus said...

"Det patrearkala systemet är globalt."
Veronica Palm, the one and only

 
At 02 februari, 2010 14:16, Blogger inming said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

 

Skicka en kommentar

<< Home