torsdag, mars 15, 2007

Yeah, right...

Bin Ladin och al-Zawahiri har inte gripits. Men det gör inget, för nu kan USA visa upp den värste superterroristen av dem alla, Khalid Sheik Mohammed. Vilken kille. Han ska nu ha erkänt att han är hjärnan bakom 11 septemberattackerna, bomberna på Bali, bomberna mot World Trade Center 1993 samt försöken att spränga amerikanska flygplan med skobomber. Addera dessutom ett antal planerade attentat och mordförsök på tidigare amerikanska presidenter i Mohammeds CV.

Är det fler än jag som kommer att tänka på Thomas Quick?

Mohammed har hållits inspärrad på allehanda obskyra platser sedan 2003. På bråkdelen av den tiden går det att få människor att säga vad som helst med rätt metoder. Det är naturligtvis möjligt att han talar sanning. Men det är minst lika sannolikt att Mohammed insett att han aldrig kommer att komma ut. Så han tar chansen att förvandla sig själv till en supermartyr. Och Pentagon kan visa upp en fin liten skalp och tysta kritikerna i sisådär sju minuter.

2 Comments:

At 15 mars, 2007 21:06, Blogger Nisse said...

Nej, du är inte ensam. Ungefär hela den svenska avgrundsvänstern håller på med att trumfa över varandra i USA-hat och spekulationer om hur mycket tortyr han måste ha utsatts för och hur mycket USA ljuger, som om de plockat in vilken underhuggare som helst i Pakistan och med alla medel ville ha en syndabock.

Vilka media har du tagit del av egentligen?

Känner du till att KSM redan 2002 - innan han tillfångatogs - erkände för Al-Jazeera att han låg bakom 911 och att han redan 1996 misstänktes för operation Bojinka och således hållits under uppsikt av CIA i minst 7 år innan han greps. Med det i åtanke kan du kanske gissa hur mycket kunskap om hans förehavanden CIA hade sedan tidigare, och hur mycket förhören bestått i att berätta för honom vad de redan vet om hans dåd genom spaningar och hans underhuggare.

Varför ge stöd åt Jinge och så tydligt visa att svenska liberaler håller till vänster i politiken?
Tror du verkligen att CIA är lika in i h-e naiva som svenska psykologer och poliser?

 
At 16 mars, 2007 18:23, Blogger Hans Engnell said...

Vem fan har nämnt Jinge? Det krävs ingen avgrundsvänster för att inse det smått orimliga i att en och samma person ligger bakom så många attentat över hela världen. Det är faktiskt, för att uttrycka det milt, löjeväckande. Att USA använder tortyr på misstänkta terrorister är ingen hemlighet. Tyck vad du vill om det, men förhörsmetoderna är kända.

Jag blir också förbannad över att det är stört omöjligt att skriva någonting inom högerbloggosfären som kan tolkas som det minsta USA-kritiskt utan att genast buntas ihop med "avgrundsvänstern". Jag trodde att liberala människor gillade fri debatt, men ända sedan Irakkriget har jag gett upp hoppet.

 

Skicka en kommentar

<< Home