måndag, juli 31, 2006

Aldrig blir de nöjda...

Nej, jag talar inte om att nyliberaler gnäller på politiker som ständigt ska ställa till nya problem och skapa hinder för människor i deras vardag. Jag menar politikerna - de som ständigt skapar lagar och regler som gör livet än svårare. Aldrig blir de nöjda. Det är ständigt ett nytt gäng lagar på väg.

I ett land som Sverige kan man fråga sig när politikerna anser sig vara klara med sin livsuppgift. Hur tänker man i socialdemokraterna efter att ha styrt landet med järnhand i nästan ett sekel? Vad är det man fortfarande anser sig vilja göra?

Som Mikael Damberg svarade på en direkt fråga av undertecknad på Frihetsfrontens talarkväll för ett par år sedan: Vi blir aldrig nöjda. Det finns alltid sådant som måste rättas till.

Det låter ju inte särdeles lovande. Men idealen då? Politiker har ju trots allt ideal. När anser de sig vara "klara" och kan stå tillbaka och betrakta sitt livsverk? Aldrig, om man får tro en av artiklarna på dagens LewRockwell.com:

Here We Are, So What About Utopia?

1 Comments:

At 05 augusti, 2006 11:57, Blogger Fredrik Lindholm said...

"In Sweden the social democratic party, really a socialist party, has been a hegemonic power in Swedish politics for a century."

Ett århundrade? Du kanske kan säga det till amerikaner som inte fattar ett barr. Men de flesta räknar med att Socialdemokraterna har haft en dominerande position sedan 1934.

 

Skicka en kommentar

<< Home