söndag, juli 23, 2006

Kriminell godtrogenhet

Ett antal vänsterextremister demonstrerade under lördagen utanför Israels och USA:s ambassader i Stockholm. Självfallet ”urartade” demonstrationen och ett antal demonstranter försökte storma den amerikanska ambassaden (den svenska polisen lyckades till de attackerandes stora glädje får man förmoda stoppa stormningen – jag gissar att de inte hade velat stöta på de marinkårssoldater som vaktar inne på området. Att försöka storma en amerikansk ambassad förefaller för övrigt lika smart som att använda en kraftledning som tvättlina). Bloggaren Ali Esbati är upprörd och rasar över att media väljer att folkusera på kravallerna istället för på demonstrationen.


” Istället för att uppmärksamma budskapet i en stor demonstration som hålls samtidigt som hundratals andra runt om i världen, blir ändå den utkablade bilden till dem som inte såg demonstrationen på plats, kaos och bråk. Samtidigt är det uppenbart att för varje gång folk själva deltar i ett politiskt evenemang som dagens breda demonstration, och sedan får se samma händelse återspeglas i medierna, så får ytterligare några människor sitt förtroende för mediernas rapportering och nyhetsvärdering raserat. ”

Menar Esbati att de tv-bilder av upploppet som visades i Rapport och TV4 Nyheterna var manipulerade? Att det inte var ”kaos och bråk”? Själfallet kommer även den standardmässiga bortförklaringen – känd från exempelvis Göteborgskravallerna . att det var ”enstaka bråkmakare” till heders igen.

Esbati och andra centrala figurer i den svenska vänstern måste ha exponerats för dessa personer åtskilliga gånger tidigare. De ”enstaka bråkmakarnas” försäkran om att det just denna gång kommer sköta sig borde de se igenom. Att det kommer bli bråk, skadegörelse och upplopp när man demonstrerar under paroller som ”krossa israel” och ”leve intifadan” är säkert som amen i kyrkan. Den som inte vill bara med bråk och kravaller gör bäst i att stanna hemma.

Man kan undra om Esbati & Co även går på nigeriabrev och e-posterbjudanden med rubriken ”get rich quick”? Den godtrogenhet som sådant kräver har de utan tvekan redan visat sig besitta.

2 Comments:

At 24 juli, 2006 00:43, Blogger Petter said...

Enstaka bråkmakare är en ursäkt, en annan brukar vara att någon (polisen) "provocerade".

Man kan ju försöka erinra sig senast man blev så provocerad att man kastade sten. För egen del var det nog i fyraårsåldern då någon dagisligist i samma ålder stal hinken i sandlådan. Då blev det nog gruskastning och tandagnisslan, och oproportionelig vedergällning då antagonistens sandslott trampades ner.

Svårt att föra diskussioner över sandlådenivå med människor utan impulskontroll.

 
At 24 juli, 2006 12:05, Blogger Zev said...

Esbati är irriterad över att media visade "fel" budskap...
Media visade nog ändå rätt budskap tycker jag, extremvänstern är en våldsam pöbel. Allt annat än fredliga.
Med tanke på Vänsterns sängkamrater kom jag att tänka på en av CoxAndForkums träffsäkra cartoons om budskap;
http://www.coxandforkum.com/archives/000089.html
Angående Vänsterknasbollar är annars den här ordleken en favorit;
http://www.coxandforkum.com/archives/000091.html

("Political Asylum"=Politisk Asyl
"Asylum"=Mentalsjukhus)

Zev

 

Skicka en kommentar

<< Home