tisdag, maj 09, 2006

Vad kan man rösta på?

I helgen satt jag och diskuterade höstens val med några vänner. Vi ville alla ha bort Persson och sossarna från makten. Samtliga skulle njuta oerhört av att se Persson tvingas ut ur Rosenbad.
Frågan blev då vilka man skall rösta på.
Moderaterna ville ingen rösta på pga deras förflyttning till vänster. De skall inte bara räkna med röster utan att jobba för det.
Folkpartiet försvinner också. Samtliga höll med om att Johan Persson, ordförande i justitieutskottet, gör att man inte kan rösta på dem. Han vill ha ett kontrollsamhälle som kan få Bodströms att blekna i jämförelse.
Kristdemokraterna med sin moralsyn ville heller ingen rösta på. Det behöver inte kommenteras mer.
Så har vi då centern. Maud Olofsson har förvisso ryckt upp partiet. Samtidigt vet man inte riktigt var man har partiet. Är man t ex för eller emot en EU-konstitution? Där jag kan rösta finns det heller ingen vettig kandidat. Så det var minst sagt tveksamt även till dem.
Vad gäller övriga partier är det endast Junilistan som kan komma på fråga. Emellertid är jag tveksam till om de kan ta sig in även om valforskaren Olof Pettersson tror så i Mora Tidning.
Det bästa är kanske att strunta i riksdagsvalet och ägna tankarna åt något vettigare. Eller vad säger våra läsare?

3 Comments:

At 09 maj, 2006 09:33, Blogger Monodemon said...

Liberala Partiet!
Tänk vad skönt om vi kunde fram budskapet till politikerklassen att det finns svenskar som gillar frihet och anser att maktskifte handlar om mer än procentsatser i socialförsäkringarna hit och dit.

 
At 09 maj, 2006 10:34, Blogger gardebring said...

Tyvärr är det här ett val som verkar handla om att rösta på "det minst dåliga".
Just nu lutar det åt centern på riksplanet och folkpartiet i lokalvalet för min del.
Att fp går bort på riksplanet handlar framförallt om övervakningsdumheterna även för mig.

 
At 10 maj, 2006 21:26, Blogger Ola D Svedin said...

Överväg fp till riksdagen om du kan hitta en vettig kandidat att personrösta på. Och om du är moderat till kynnet så finns det säkert någon old-school moderat som kan behöva ditt stöd. Det är så klart behäftat med problem. Din röst tolkas statistiskt som ett stöd för partiernas hela politik. Å andra sidan är marginalnyttan av en extra röst lätt liten. Bättre då att ha en hållhake på en person du litar på.

Centern som parti är dock egentligen ett provinsiellt realpolitiskt alternativ för kommuner och landsting. De har ingen ideologi eller tydlig linje någonstans, egentligen. Även om det finns undantag på personplanet, återigen.

Men aldrig en centerpartist som utrikesminister ( tänk Maud eller Dick Erixon) eller jordbruksminister ( CAP-kramande)

 

Skicka en kommentar

<< Home