måndag, maj 01, 2006

Dags att gå på bio!

Det är inte så ofta jag går på bio men nu finns det en anledning. Nu har nämligen filmen 1200 miljarder premiär. Den är gjord av Martin Borgs som under ett halvår rest runt i landet i en gammal sheriffbil för att dokumentera slöseri och ovarsamhet med skattepengar.

Filmens titel syftar på det totala skatteuttaget i Sverige och är ett inlägg i valdebatten från Skattebetalarnas Förening där de ställer frågan vart våra skattepengar går.

Jag såg filmen på en förhandsvisning på biografen Park i Stockholm och det var en samtidigt underhållande och skrämmande upplevelse. Det är lite Michael Moore-stil över en del inslag som när Borgs försöker samla in bidrag till olika projekt som annars finansieras via skattsedeln, då han försöker hitta Jörgen Andersson eller delar ut bidrag till förvånade politiker.

Den som är ute i god tid har möjlighet att se filmen redan på premiären. 2 maj på biograf Skandia, Drottninggatan 82 i Stockholm. Dörrarna öppnas 18.00 och biljetter delas ut enligt principen först till kvarn.

Mer information om filmen hittar man dess egen hemsida http://www.1200miljarder.se/