tisdag, oktober 18, 2005

Den skicklige sluggern Skugge

”Du är homofob!”

”Nej, det är jag inte!”

”Bevisa det!”

Det är fascinerande att notera hur en debattör bara kan säga vad som helst. Påstå något om någon och sedan blir det upp till den anklagade att bevisa motsatsen.

Linda Skugge har gjort detta två gånger på kort tid.

Ett angrepp sker mot Timbro:

”Det är ju knappast så att nån normal människa vill ha en Timbrovän som kompis. De verkar samtliga vara inhumana, homofoba abortmotståndare som tycker att det är bra att ge sina barn en hurring. Om det debatteras om lesbiskas rätt att få bli föräldrar så kommer det självklart en ettrig Timbro-anknuten ond människa och säger: ’NEJ, tänk på barnens bästa!’.”

Detta är ju helt taget ur luften. Hon har helt enkelt bara hittat på alltihop.

Alexandra Pascalidou drabbas också. Detta sker när Skugge ger sig in i debatten om Pascalidous spökskrivare. Även om det inte var Skugge som började anklaga henne för att ha en spökskrivare -- och oavsett om detta är sant eller inte -- så skruvar Skugge till polemiken på ett bisarrt sätt. Enligt Skugge kan nämligen inte Pascalidou (och en odefinierad grupp ”mediepersonligheter”) hinna med allt hon (eller de) påstår sig göra:

"Här har vi också svaret på hur vissa mediepersonligheter tycks hinna så himla mycket.Alexandra har ett digert arbetsschema, hon har en daglig talkshow i grekisk teve och syns i medierna på diverse mingelbilder (hur kan Alexandra hinna mingla i Sverige när hon jobbar med teve i Grekland?), hon kicksparkar på var och varannan tidningsbilagas omslag, hon föreläser och nu senast stod det i en tidning att hon var nyss hemkommen från en härlig festarhelg på Rivieran. Semester! Hur hinner hon ha det?Det är klart att kändisskribenterna hinner med sitt lyxliv om de bara är fejk.Vet ni hur lång tid en sån där kickboxfotning tar? Minst en halv dag. Oftast en hel dag. Ska man hinna fotas en hel dag så kan man inte springa på premiärer på kvällen.Om man ska fotas ett par gånger i veckan, vara med i teve ett par gånger i månaden och gå på kändismingel minst en kväll i veckan så blir det inte mycket tid över till att skriva texter."

Aldrig hade jag väl kunnat ana att en kickboxfotning minst tar en halv dag och oftast en hel! Naiv som jag är trodde jag att det kom en fotograf till Alexandra Pascalidous träning och tog några bilder.

Jag begriper i och för sig inte att man inte skulle kunna gå på en premiär på kvällen även om man kickboxfotats under hela dagen. Är det inte bara att duscha, fräscha upp sig och gå på premiären?

Det intressanta är att Linda Skugge får argumentera på det här viset. Rimligtvis kan hon knappast känna till hur Pascalidous schema ser ut. Med utgångspunkt från vad hon ser på mingelbilder och tidningsomslag hittar hon istället på något.

Tillräckligt många har påpekat det fula i Linda Skugges argumentationsteknik. Så jag måste ju istället framhålla hennes skicklighet. Hon lyckas komma undan med det och får fortsätta.

Tänk er att det funnes en boxare som hade en särställning. En boxare som boxades på hög nivå mot etablerade motståndare, men samtidig inte följde reglerna. Förutom att dela ut snytingar fick även denne boxare också bita, skalla och sparka sina motståndare. Att hålla på så under en längre tid och på något sätt få domarna att ha överseende – det är skickligt.

1 Comments:

At 20 oktober, 2005 15:39, Blogger Fredrik Lindholm said...

Hon är inte oss för stark, det är vi som är henne för svag. Tills nu...

 

Skicka en kommentar

<< Home