tisdag, april 17, 2007

Förbundslobbyn exploaterar offer för massmord

Förbudslobbyn kunde – inte helt oväntat – avhålla sig från att försöka utnyttja de 33 som mördades på Virginia Tech för att främja sin politiska agenda.

Från förbudslobbyn hörs nu rop på att vapenlagarna skall skärpas. Anders Westgårdh i Aftonbladet skyller på NRA och hoppas på ett globalt FN-förbud mot vapen och kropparna har knappt hunnit kallna förrän rader av bloggare och journalister instämt förbudsropen. Osmakligt är bara förnamnet.

Det som är slående är det de inte nämner. Dels att Virginia Tech var en så kallad ”vapenfri zon”. Rektorn var till och med en av dem som drev på för att så skulle bli fallet och sade att detta skulle ”help parents, students, faculty and visitors feel safe on campus”, dels att den misstänkte förrövaren, en koreansk gäststudent, sannolikt inte fick äga vapen i Virginia. (Reglerna säger vapeninnehav inte är tillåtet för ”An alien other than an alien lawfully admitted for permanent residence in the US” (man kan, utan att ha närmare detaljer, misstänka att gäststudenten – om han är den skyldige - inte uppfyllde kraven på permanent uppehållstillstånd i USA).

När en person som inte får äga vapen, tar med ett vapen till en vapenfri zon och där begår massmord, är lösningen alltså att skärpa vapenlagarna? Jag får inte detta att gå ihop.

2 Comments:

At 18 april, 2007 07:48, Blogger hashuz said...

Är det verkligen "permanent residence"? Jag trodde att det var en "alien" som räknas som boende i USA, dvs har bott där i minst 60 dagar.

 
At 21 april, 2007 08:04, Blogger M said...

I det här fallet spelar det ju mindre roll, eftersom han bott i USA sen han var typ 8 eller nåt i den stilen. Han var amerikan av koreansk härkomst.

 

Skicka en kommentar

<< Home