torsdag, november 23, 2006

100,1 procent människa som Muf-ordförande

I en intervju i Metro intervjuas Mattias Thorsson -- den som troligen tar över efter Johan Forsell som ordförande för Moderata ungdomsförbundet.

Thorsson verkar en man med många strängar på sin lyra. Han är ledarskapskonsult och utbildar folk i att förbättra sitt kroppsspråk, dansar jitterbug, tycker att politik kan vara ganska tråkigt och säger sig vara en riktig skvallertant. Märkligt nog påstår han att han är ”100 procent svensk” och ”0,1 procent” indier (på samma gång).

Han verkar inte vara någon hetsporre; krogbråk undviker han med hänvisning till sin ringa storlek:
”Nej, jag är så liten så till skillnad från Anna Sjödin har jag inte en chans mot krogvakterna. Jag försöker inte ens ge mig in i matchen.”
Gott så, men hur är han ideologiskt?

Tyvärr betalar han sin tv-licens, men han verkar tycka någorlunda rätt i frihandels-, flykting- och skattefrågan. Dessutom kommer han med en träffande beskrivning av vår finansminister:
”Han beskrivs som en fantastisk människa, men vad är det för briljant och begåvat med att sakta men säkert transformeras till sosse? Det finns tillräckligt många redan.”
Thorsson säger också att han hellre kallar sig liberal än konservativ. Och inte nog med det, han specificerar sig dessutom och erkänner att han är en latteliberal. Vågar vi måhända hoppas på en äkta Neo-liberal som Muf-ordförande?

1 Comments:

At 25 november, 2006 19:19, Blogger Ama-gi said...

inte träffat Mattias personlgen men Träffat wikman flertalet gånger ich han är iaf äkta liberal, hoppas bara han vågra stå på sig.

 

Skicka en kommentar

<< Home