lördag, oktober 07, 2006

Andreas Carlgren torde ha supportrar i EU-parlamentet

Det tog nog inte ens en minut för Andreas Carlgren att nämna klimatfrågan när han intervjuades i Aktuellt igår kväll. Ledande moderater i EU-parlamentet borde jubla med tanke att de tycker att man bör stå upp i kampen mot växthuseffekten, i alla fall när de skrev om det på Brännpunkt i Svenska Dagbladet i somras.

5 Comments:

At 07 oktober, 2006 12:27, Blogger Henrik Alexandersson said...

Det där skrev de ju inte för att de tror på växthushysterin, utan för att de ville lobba för kärnkraften. Alla har vi väl använt ett argument för att i smyg lobba för något helt annat... ;-)

 
At 08 oktober, 2006 14:23, Blogger Jonas V said...

Då är följande formulering minst sagt bekymmersami sammanhanget:

För det tredje står de tre artikelförfattarna gemensamt för en energipolitik som de facto innebär kraftigt ökade utsläpp av koldioxid och därmed urholkar legitimiteten i den europeiska politiken för att förmå andra delar av världen att stå upp i kampen mot växthuseffekten.

Jag kan inte tolka formuleringen "att stå upp i kampen mot växthuseffekten" på mer än ett sätt. Vad har jag missat?

 
At 08 oktober, 2006 22:23, Blogger Henrik Alexandersson said...

Man kan väl konstatera att någon urholkar legitimiteten i en fastlagd politik som nästan alla, men inte man själv, tror på?

Om jag kan slå en miljömupp i huvudet med växthuseffekten, för att kunna driva min linje för kärnkraft... So, what? Låt dem äta upp sina egna argument!

 
At 09 oktober, 2006 11:14, Blogger Captain Euro said...

Fjellner och Hökmark blir säkert överlyckliga när EU med hänvisning till deras varningar i om växthuseffekten förbjuder bensinbilar (orealistiskt? Vi får väl se. Centern i sverige vill ha förbjud mot bensinbilar från 2014 - deras motiv är det samma som Fjellners, Hökmarks, Wijkmans etc).

Snacka om att få äta upp sina egna argument.

 
At 10 oktober, 2006 18:03, Blogger Captain Euro said...

Här är en samling filmklipp som Gunnar Hökmark och Christofer Fjellner kan titta på efter nästa ölrunda i Bryssel. Mycket pedagogiskt och bra.

http://www.friendsofscience.org/index.php?ide=3

 

Skicka en kommentar

<< Home