torsdag, oktober 05, 2006

"Visst är jag ett fiasko !"

Han Som är Föredetting skriver i DN Debatt att alliansen nu tillträder ett milt sagt dukat bord. Svenskarna åtnjuter minimal och sjunkande arbetslöshet, en av världens mest konkurrenskraftiga ekonomier, stigande reallöner och fallande statsskuld.

Frågan som då uppstår är inte på vilket sätt Reinfeldt kan klanta till allt, utan hur i helsicke kan socialdemokratin förlora regeringsmakten och bara 54% av LO-medlemmarna röstade på SAP, om nu 10 år med Göran Persson lett till ett jordiskt paradis?

Ställd inför en alltmer kritisk journalistkår och nutidshistoriker hugger HSF sig själv i ryggen. Rejält.

3 Comments:

At 05 oktober, 2006 17:04, Blogger Peder said...

*skratt* det har du väldigt rätt i, snygg miss av honom.

 
At 05 oktober, 2006 17:13, Blogger Erik M, Uppsala said...

Stolt men missnöjd? För övrigt var sista stycket, "senast 2010", obetalbart.

 
At 06 oktober, 2006 04:43, Blogger apa666 said...

Persson är nog smartare än ni tror. Detta handlar bara om att odla myten om sossarnas förtjänstfullhet inför nästa val. Om man bara upprepar mantrat att "Sverige var på topp vid regimskiftet" tillräckligt ofta blir det en "sanning" som kan användas 2010.

Om man accepterar påståendet att Persson förlorade trots att allt gick så bra erkänner man förvisso att hans valkampanj var kass, men framförallt att sossarna regerade på ett bra sätt.

Att han kampanjade dåligt tror jag Persson skiter fullständigt i. Viktigare är eftermälet, och det är det han jobbar på.

 

Skicka en kommentar

<< Home