torsdag, oktober 12, 2006

Amerikanska radikaler "on the move"

I USA har den radikala libertarianska rörelsen fått ett mycket intressant tillskott. Det är Molinari Institute som startat ett projekt för att öka allmänhetens förståelse för och kunskap om marknadsanarkism.

Projektet, som går under namnet Center for a Stateless Society, går ut på att fria skribenter skriver ledare, krönikor, debattartiklar och brev till redaktören, som sedan genom C4SS (som projektet förkortas) slussas ut till tusentals redaktioner främst i Nordamerika. Artiklarna läggs också upp på projektets sajt. Med tanke på att det är radikalt libertarianska kommentarer om aktuella händelser kan tjänsten komma att utvecklas till något liknande en marknadsanarkistisk nyhetstjänst.

Det kan alltså vara en god idé att följa utvecklingen på projektsajten, både för nyhetsvärdet och som ett sätt att följa med i "rörelsen". Även om det är ett ganska klart USA- och Nordamerikafokus kommer det att finnas artiklar av intresse även för "hallänningar, svenskar och européer".

Som exempel på att denna tjänst kan komma att bli något riktigt stort, i alla fall med libertarianska mått mätt, är att tre artiklar publicerats inom det första dygnet online. Undertecknad var först ut att publiceras, med artikeln The Evil of the "Axis", som diskuterar problematiken kring Nordkorea, kärnvapen och NPT.

Center for a Stateless Society: http://c4ss.org/