söndag, september 17, 2006

I fortsatt opposition

Det verkar bli en ny regering. Jag la min röst på centern utan entusiasm, inte för att jag så mycket ville ha en ny regering utan för att jag ville bli av med den nuvarande. Emellertid kommar jag att vara i fortsatt opposition även i fortsättningen till regeringen även om de som kommer att jobba för den anser jag att jag ger dem ett knivhugg i ryggen.

Däremot har jag lagt min röst på de borgerliga för sista gången om de borgerliga antar en EU-konstitution utan att först fråga väljarna oavsett om de anser att jag gett mitt samtycke eller ej.

1 Comments:

At 18 september, 2006 21:12, Blogger ProfessorPelotard said...

Lägg märke till att Reinfeldt övergav sin sista fasta ståndpunkt under SvT:s partiledardebatt. Plötsligt var det inte helt säkert att en kommande EU "konstitution" skulle antas eller förkastas (ha!) av riksdagen. "Det beror på förslaget" var Reinfeldts svar och även de andra partiledarna i alliansen passade.

Nu måste man väl vara olovligt godtrogen för att tro att detta betyder att Reinfeldt & Co allvarligt tagit möjligheten att utlysa en folkomröstning under övervägande, men det betyder något annat. Man inser att frågan är mycket känslig och att många väljare är väldigt negativa till att överlämna ytterligare politikområden till EU.

Det är viktigt för alla som är måna om vår frihet att hjälpa Fredrik, Maud, Lars och Göran att bevara denna insikt.

 

Skicka en kommentar

<< Home