tisdag, september 12, 2006

Fula fiskar och mörka vatten

Allas vår libertarianska amerikanske "riksdagsman" Ron Paul skriver idag på LewRockwell.com om den amerikanska immigrationspolitiken. Han visar tydligt på hur den amerikanska libertarianska rörelsen efter 9/11 rört sig mot ett mer invandrarprotektionistiskt samhälle (och här). Inte minst araber och muslimer hängs ut som "icke önskvärda".

Den "olagliga" invandringen måste stoppas, heter det numera och från allt fler håll. Hårdare tag mot brottslingar och de som inte lyder minsta vink från myndigheterna. Möjligheten att få visum ska styras upp och begränsas--men framförallt ska de som inte följer reglerna och/eller stannar längre än de får kastas ut med huvudet före. Dessa är ju "illegalt" i USA.

Att möjligheterna att komma till och stanna i USA lagligen hela tiden minskar är uppenbarligen något man från libertarianskt håll väljer att se mellan fingrarna på.

Immigration Reform in 2006?

3 Comments:

At 13 september, 2006 06:30, Blogger Robsten said...

Varför skriver du "illegalt" med citattecken? Är man i USA eller Sverige illegalt så är man väl det, är man där legalt så är man det också. Man "rånar" inte en bank med citattecken.

 
At 13 september, 2006 12:15, Blogger Per Bylund said...

Jag skriver "illegal" invandring inom citationstecken eftersom jag förhåller mig till texten ur libertarianskt perspektiv (och alltså som förespråkare för öppna gränser). Det jag vill visa på är inte att det inte är illegalt, utan just att det är ett konstigt argument att anföra som libertarian.

 
At 14 september, 2006 04:50, Blogger Flavian said...

Intressant att notera att Ron Paul knappast argumenterar särskilt libertarianskt. Dessutom tycks han dra ungefär samma slutsatser som alla andra av händelserna 11 september 2001.

Jag blir allt mer övertygad om att 9/11 var en etatistisk konspiration.

 

Skicka en kommentar

<< Home