torsdag, september 14, 2006

Stand by your friends

”Man står fast vid sina vänner”, sade Fredrik Reinfeldt om Lars Leijonborg.

I andra fall har Reinfelt låtit annorlunda. När Per Bill greps utanför Patricia sade Reinfeldt:

Det här är fråga om en arbetskollega som hamnar i kris och en familj som även den hamnar i kris, och den frågan måste vi ta hand om precis som man ska göra när en kollega slinter.
– Sedan är det alltid fråga om förtroende och omdöme när det gäller politiker. Det handlar om en förväntan att den berörde tar tag i sina egna eventuella problem. Per Bill ger ju en signal att han ska söka professionell hjälp när det gäller alkoholhantering och liknande. Men där är inte svaret färdigt.

Partisekreterare Sven Otto Littorin, den främste uttolkaren av partiledarens tankar, har själv tagit rejält avstånd från de vänner som han enligt sin partiledare borde värnat.

När Göran Lennmarker, moderat riksdagsman, drev valkampanj kommenterade Littorin detta i Göteborgs-Posten:

- Det här är inget som vi stöder. Jag har pratat med Göran och försökt förklara att det här är olämpligt. Sedan tror jag att Göran själv får dra de slutsatser som behöver dras. ”

Fast det är ju genom att kasta "vänner" till vargarna som Göran Persson blev såväl partiledare som statsminister, så det kan säkert tolkas positivt av Moderaterna (de nya). Personligen ser jag fram mot valdagen med allt större grad av äckelkänslor.

1 Comments:

At 22 september, 2006 17:48, Blogger Jesper Ingre said...

En liten rättelse. Det var inte konstitutionsutskottets ordförande Lennmarker som använde de oförklarliga kampanjmetoderna.

Det var en man vid namn Göran Lindblad.

 

Skicka en kommentar

<< Home