fredag, januari 06, 2006

Vänsterpartiets freakshow

Som Henrik Alexandersson konstaterar på sin blogg pågår en freakshow på Vänsterpartiets kongress. Den stora stjärnan är Mikael Grapenholt från Östra Göinge.
Mikael Grapenholt yrkar i sin motion på att Sverige skall införa ekonomiska sanktioner mot USA. Han vill dessutom att amerikanska medborgare nekas inträde till Sverige och att de amerikanska medborgare som bor i Sverige utvisas om de inte avsäger sig sitt amerikanska medborgarskap. Det låter som ett eko av en Sverigedemokrat. (Sedan undrar jag vad han tycker om de indianer som bor i reservat i USA och har amerikanskt medborgarskap. Skall även de förvägras inträde?) Partistyrelsen avslår motionen med motivering att det inte skulle skada USA särskilt mycket.
Det intressanta är inte så mycket den vansinniga motionen som att en sådan här person ens kan delta som kongressombud. Om Mikael Grapenholt får plats undrar jag i mitt stilla sinne vad det är för muppar och kufar som inte fått delta. Jag ryser vid tanken på att det är ett sådant här parti som bildar regeringsunderlag. Det är nästan så att jag kan tänka mig att rösta i nästa val...

5 Comments:

At 06 januari, 2006 17:40, Blogger Adam said...

Man kan förstås garva åt det här. Men lyssna lite på Grapenholts svepande generaliseringar: "Två tredjedelar av befolkningen hankar sig fram ... Den offentliga servicen (---) är nästan uteslutande till för dem som har pengar...". Är det inte just så det brukar låta när USA diskuteras, vare sig det är i media eller bland bekanta? Det är något med USA som gör att man släpper allt vad rim och reson heter. Det gäller tyvärr inte bara vänsterpartister.

 
At 08 januari, 2006 15:41, Blogger Fredrik Lindholm said...

Host-host! Nu skall vi inte lägga orden i munnen på Sverigedemokraterna som inte samarbetar med Socialdemokraterna.

De i Vänsterpartiet är till stor del kommunister, och det är illa nog.

 
At 09 januari, 2006 17:23, Blogger Gork said...

Dick Erixon spekulerar hur en i en vänsterregering skulle kunna se ut.

Törs man säga att man blir mörkrädd.

 
At 09 januari, 2006 23:13, Blogger Jonas N said...

Pelpet ... det var nog lite skämtsamt menat som 'vargen kommer' av Dick. Riktigt så illa skulle det nog inte bli ...

... men varför ta risken!?

 
At 10 januari, 2006 00:10, Blogger M said...

En amerikan som säger upp sitt medborgarskap - det fanns ju en kommunistskådis som drog till Berlin (östra naturligtvis) och spelade in Western-filmer. Ingen ville se dem, inte ens de svältfödda förtryckta invånarna på andra sidan muren.

 

Skicka en kommentar

<< Home