måndag, januari 30, 2006

Hoppas hon är skyldig

Efter att ha sett Anna Sjödin i SVT Morgon kan jag bara säga att jag hoppas att hon är skyldig. Det är sällan man ser ett sådant arrogant uppträdande. I stället för att säga vakten kallade hon "den där killen" genomgående med förakt i rösten.
Sedan borde någon för skojs skulle kontrollera vem som betalat kvällen på Crazy Horse. Det skulle vara lite roligt om det är SSU som stått för fiolerna.

7 Comments:

At 30 januari, 2006 09:55, Blogger Dr. G. said...

Om hon är oskyldig då?
Om du oskyldigt fått spö av en vakt, skulle du då tala om vaktens agerande med en respektfull ton?

Lyssna istället på hans sätt att prata. Han uttrycker sig med formuleringar som annars bara återfinns i polisrapporter.
Typ "Jag beslutade att sällskapet skulle avvisas".
Den killen är van vid att figurera i polisrapporter.

Han är tydligen läkare när han inte står i dörren på dräggstället Crazy Horse. Skulle du vilja bli behandlad av den killen?

 
At 30 januari, 2006 11:18, Blogger Adam said...

Ok, conspiracy mode ON...

SSU-ordföranden uttalade sig nyligen i skarpa ordalag mot Tomas Bodströms vansinniga planer på att skapa en svensk polisstat. Många har höjt rösten mot Bodström, men när kritiken kommer från SSU börjar det i alla fall brännas lite under killen. Det är dessutom ett faktum att Bodström har åstadkommit ytterst lite under sin politiska karriär. Killen är tillsatt enbart för att han ser bra ut, och det börjar möjligen bli pinsamt uppenbart.

Kan attacken på SSU:s ordförande ha varit ett beställningsjobb? Visst, det låter långsökt, men är det egentligen så otroligt att sossarnas inre krets skulle vara kapabel till något sådant? Och, läkare eller ej, hur svårt är det att köpa en dörrvakt på sunkhaket Crazy Horse?

Bråkmakare eller inte, Anna Sjödin har mina sympatier som kritiker av galningen Bodström. Det skulle vara mycket beklagligt om den kritiska rösten skulle tystas pga den här affären.

 
At 30 januari, 2006 11:55, Blogger Erik Sandin said...

Adam: Men kom igen... Det där låter som något som Michael More skulle knåpa ihop. Låt oss försöka vara lite mer seriösa än den snubben åtminstone.

 
At 30 januari, 2006 13:02, Blogger Adam said...

Erik: Jaja, det är klart att jag fabulerar. Men lite kan man väl få spekulera? Är det alltid en slump vad som läcker ut till pressen?

 
At 03 februari, 2006 14:45, Blogger M said...

Angående att krogvakten skulle formulerat sig aningen högtravande så tycker jag inte det är något särskilt med det. Killen är akademiker och alla akademiker pratar inte med bönder på bönders vis, snarare motsatsen.

 
At 03 februari, 2006 14:48, Blogger M said...

En annan sak: precis som i Bill-fallet så fick inte Anna möjlighet att göra ett alkotest. När man är misstänkt för våld mot tjänsteman (vilket ju även Bill var) är det väl inte mycket begärt att man ska kolla upp alkoholhalten? Visar det sig att man är så gott som nykter ger det ju ens eget vittnesmål större kraft.

 
At 03 februari, 2006 21:57, Blogger Dr. G. said...

Jag tror m missförstår.

Jag skrev inte att dörrvakten/läkaren uttryckte sig högtravande utan att han använde ett sätt att uttrycka sig som man endast träffar på i polisrapporter.

Jag vet inte hur många sådana du har läst, men det finns inom polisen en tradition av att uttrycka sig med en variant av det som tidigare kallades kanslisvenska. Det språket, som tidigare var standardspråk inom hela statsförvaltningen, förekommer numera nästan bara inom rättsväsendet där man kan urskilja två tydliga dialekter:
Den akademiska som används av jurister och den enklare variant som används av poliser och även av vissa kriminella som, genom många kontakter med polisen, lärt sig hur man skall uttrycka sig.

Vartenda ord jag hört denna dörrvakt säga i olika TV-program har uttryckts just på denna dialekt vilket får mig dra slutsatsen att han haft omfattande kontakter med polsen i sitt liv, antingen som anmäld eller som anmälare eller både ock. Han är dessutom en av de få som jag hört uttrycka sig på denna dialekt utan att staka sig en enda gång, men det beror förmodligen på att han är smartare än de flesta poliser.

 

Skicka en kommentar

<< Home