fredag, september 02, 2005

Stå rakt i ledet, barn

Det tävlas om att vilja ha mest ordning och reda i skolan. Ibrahim Baylan, nya moderaterna och folkpartiet försöker alla trumfa över varandra med förslag om mer disciplin, raka led och mer betyg. Som något mer liberalt sinnad är det dock svårt att inte undra vart tanken om att barn är olika försvann. För tio år sedan skulle alla ha det mysigt och kramas i skolan, idag skall alla stå i raka led och betygsättas. Båda varianterna funkar säkert utmärkt för några ungar men desto sämre för andra. Varför inte lämna sådana frågor till skolorna och föräldrar som trots allt träffar barnen och därmed borde ha lite bättre koll än klåfingriga politiker på röstvärvarhumör?

Men det är klart, om barnen fick lära sig på ett sätt som passade dem kanske de rentav skulle lära sig tillräckligt mycket för att börja anse sig veta bättre än politikerna. Den mardrömmen vill nog både Baylan och Reinfeldt slippa.

1 Comments:

At 02 september, 2005 19:55, Blogger Monodemon said...

Ja, det är fantastiskt att man genom att vinna en popularitetstävling som hålls vart fjärde år helt enkelt blir bäst lämpad att avgöra vilken pedagogik som är rätt för alla andras barn.

 

Skicka en kommentar

<< Home