fredag, juli 29, 2005

Jens Orback på Pride

Jens Orback ska delta i årets Pride-festival och där förmodligen fjäska för en del av de personer som mobbade honom i vintras.

Bakgrunden är denna: Demokratiminister Orback gjorde i vintras ett uttalande där han, i sin iver att visa hur öppen och fördomsfri han var, bland annat berättade om sin släkting som hade någon sorts kärleksrelation med en häst. Detta i ett sammanhang där även homosexualitet diskuterades.

Jens trodde att samhällsklimatet hade nått dithän att även personer som sysslar med tidelag var accepterade för sin läggning. Reaktionen från olika homosexuella personer - samt Gustav Fridolin – illustrerade tydligt hur fel han hade i sin bedömning.

Så givetvis backade Jens och gjorde avbön. Detta visar två saker. Dels att han är en populist och en fegis som inte vågar stå för det han har sagt. Dels att han brister i sin omvärldsbevakning och inte inser att lusta efter våra fyrbenta vänner – enligt den mobbarmentalitet som råder i Sverige – inte är en läggning som tolereras.

Jens Orback är alltså feg och har dessutom dålig koll.

Dålig koll, ja… Inte för att jag skulle ha något emot homosexuella eller tycka att det är dumt att de demonstrerar sin stolthet, men känns inte Pride-festivalen väääldigt mycket 90-tal? Marginellt fräschare än Vattenfestivalen, typ.