måndag, juni 05, 2006

Stackars Bodström

Justitieminister Thomas Bodström har efter tillslaget mot Pirate Bay anklagats för att på order av den amerikanska filmindustrin idkat ministerstyre genom att personligen beordrat tillslaget.

Därmed sitter Thomas Bodström i en omöjlig situation – för hur skulle han kunna bevisa motsatsen? Kan Bodström bevisa att han inte fått några sura telefonsamtal från Hollywood, inte uppvaktats av Steven Spielberg och inte antytt för några åklagare att kraftfulla insatser mot piratkopieringen skulle vara mums i meritförteckningen?

Dock skulle justitieministern kunna vända sig till en grupp människor med samma problem som han själv. Mer exakt de företagare vars servrar beslagtogs i och med tillslaget mot Pirate Bay, och som nu måste bevisa sin oskuld för att få tillbaka såväl hård- som mjukvara.

En notabel skillnad mellan Thomas Bodström och företagarna är att det värsta Bodström kan drabbas av är en post som landshövding, medan företagarna kan gå i konkurs med allehanda katastrofala följder i släptåg.

Alla djur är jämlika, men några djur är mer jämlika än andra. Som alltid.

Edit: Jag bevisade min senilitet/ålder genom att förväxla fd. utrikesministern med hans son, den nuvarande justitieministern.

1 Comments:

At 05 juni, 2006 12:01, Blogger Tor said...

"Edit: Jag bevisade min senilitet/ålder genom att förväxla fd. utrikesministern med hans son, den nuvarande justitieministern."

Äpplet faller inte långt från trädet - så det är fullt förståeligt.

 

Skicka en kommentar

<< Home