onsdag, december 14, 2005

EU:s rätta ansikte

Det här är vad EU handlar om. De hade det varit omöjligt att få majoritet för Bodströms förslag i Sveriges riksdag men i EU ser det annorlunda ut så förslaget om teledatalagring har nu antagits.
I EU kunde Bodström (och Chirac och Blair som var de andra pådrivarna) få assistans från både den kristdemokratiska partigruppen EPP (där moderaterna och kd är med) och av socialistiska gruppen (där SAP är med) därmed gick förslaget igenom. Så fungerar det. Vi har bara att rätte och packe oss därefter.

Nästa gång någon hänvisar till att vi måste vara med i EU för att kunna påverka vet vi vad det handlar om: Att staten – trots att en majoritet av våra folkvalda är emot – skall kunna se vilka hemsidor vi varit inne på och till vilka vi har ringt. Att Boström skall kunna leka storebror mot folkets och riksdagens vilja.

5 Comments:

At 14 december, 2005 19:28, Blogger TANDEMCYKELN said...

Helt sjukt. Vad blir nästa drag?

 
At 14 december, 2005 22:40, Blogger Audun said...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

 
At 15 december, 2005 19:31, Blogger stefankarlsson said...

Varför tror du det skulle vara omöjligt för Bodström att få igenom det i riksdagen? Frikyrkotantsdemokraterna och det auktoritära kravställarparti som av någon besynnerlig anledning kallar sig liberaler har ju båda ställt sig bakom förslaget. Det hade räckt med någon av dem för att sossarna skulle kunna driva igenom det och tillsammans har de en betryggande majoritet ( mer än 60%) i riksdagen.

Ja, faktum är ju att det krävs ett riksdagsbeslut med de 3 partierna för att det ska gå igenom för att EU-parlamentet har ingen möjlighet att stifta lagar i Sverige.

 
At 15 december, 2005 22:04, Blogger Henrik Alexandersson said...

Stefan K:

Japp, helt rätt. I *riksdagen* är även (fp) och (kd) för teledatalagring - även om de är emot den i EU-parlamentet.

Det bådar illa för frågan om nästa steg: Registrering av vilka hemsidor man besökt. Det är en fråga som förmodligen kommer att avgöras på nationell nivå.

Därför börjar det bli dags att skärpa upp dessa två partier i integritetsfrågor...

 
At 17 december, 2005 10:24, Blogger sp3tt said...

Folkpartiet liberalerna var det...

 

Skicka en kommentar

<< Home