måndag, augusti 01, 2005

Med de röda byxorna nere 2. Eller. Mer godbitar från Esbati

Som tidigare uppmärksammas på Moderskeppet skriver ungkommunisternas fd ordförande Ali Esbati ofta underhållande på sin blogg. Senast har Ali kommit en ond konspiration på spåren. En konspiration med förslag som kan beskrivas enligt följande:

”noggrant utformade för att effektivt utöka klassklyftorna, minska jämlikheten mellan män och kvinnor, öka den sociala repressionen”.

”inriktas på att redan tidigt förstöra livet för barn med arbetarklassbakgrund. ”

”Fascistoid”

”Leder den borgerliga marschen in i det bruna träsket.”


”Det blir inte mer uppenbart reaktionärt än så här”.

Konspirationen handlar om fp:s förslag om att införa betyg i tredje klass, som vi hade för några årtionden sedan (när Sverige var en fasciststat, får vi förmoda). Betyg är meningslöst, om inte kontraproduktivt menar Esbati.
”Det vanliga påståendet om att betyg ska förmå elever att ”kämpa hårdare” strider helt enkelt mot all faktisk erfarenhet. ”

Ett exempel på ”faktisk erfarenhet” skulle dock kunna vara att den begåvade Esbati – som inte kommer från någon överklassmiljö - lyckades kämpa sig till betyg bra nog för att komma in på Handels (på den tiden när det fortfarande krävdes 5.0 för att komma in där kan tilläggas).
Det inte så svårt att räkna ut att hans chanser att komma in där hade varit avsevärt mindre om man exmpevis hade fördelat platserna på annat sätt än med betyg. Risken att något östermalmsbrat då hade tagits hans plats är inte obefintlig.

Reaktion, facsism och illvilja mot arbetarklassen var uppenbarligen bra för Esbati själv. Varför vill han förneka andra samma sak?