torsdag, november 02, 2006

Fel timing

Nu driver Aftonbladet skapa hysteri kring den globala uppvärmingen. Denna gång har de stöd av Klimat- och sårbarhetsutredningens rapport som förutspår de sedvanliga katastroferna, men som faktiskt räknat på vad det skulle kunna kosta.

Efter att igår lämnat arbetet i full snöstorm, trängts med tusentals andra möss- och halsdukshandlare, uthärdat överfulla färdmedel och slutligen via isgator glidit till arbetet idag är det bara att konstatera: beklagar, Aftonbladet. Hotet om ett varmare Sverige framstår just idag snarare som ett löfte. Och det är bara början av november.

2 Comments:

At 03 november, 2006 05:37, Blogger Jurgen Hochmuth said...

Du förstår uppenbarligen ingenting! Den globala upphettningen har fått polarisarna att smälta så mycket att isblocken har drivit golfströmmen längre söderut, och träffar därför inte Sverige längre. Det är därför vi har det så kallt, eftersom vi har global upphettning.

 
At 04 november, 2006 17:13, Blogger Per Welander said...

Intressant teori men knappast med verkligheten att göra. "Isen har smält så att isblocket drivit...." Men om den smält är det väl inget isblock utan smält vatten!? Golfströmmen har aldrig träffat Sverige utan går mot Nordnorge och Västafrika. Dags för miljömupparna att bestämma sig - har det blivit varmare eller kallare i Sverige? Men det hela kanske var ett skämt av jurgen hochmuth....?

 

Skicka en kommentar

<< Home