måndag, juni 19, 2006

Farlig eller ofarlig maskering??


I flera länder har myndigheterna stiftat lagar som förbjuder muslimska kvinnor att använda ansiktsslöja offentligt. En del av dessa kvinnor har nu kommit på ett sätt att kringgå lagen, de sätter helt enkelt på sig munskydd av samma typ som kirurger och tandläkare använder.

I många asiatiska länder är det mycket vanligt att människor använder munskydd för att skydda sig mot såväl virus som luftföroreningar. Även i andra delar av världen har bruket kommit att sprida sig. I såväl London. Paris, Mexico City och andra miljonstäder kan man ofta se människor maskerade till oigenkännlighet för att skydda sig mot föroreningar.

Detta gör att lagen framstår som löjlig. Maskerade personer blir knappast mindre farliga om maskeringen har medicinska eller religiösa orsaker. Muslimer lär inte heller bli mer välvilligt inställda till det västerländska samhället om de utsätts för lagstiftning av den här typen.

2 Comments:

At 19 juni, 2006 07:27, Blogger Robsten said...

Det är ju knappast ettskäl att inte lagstifta, att personer kringgår lagstiftningen. Finns många lagar somfolk försöker kringgå. Inte heller om någongrupp blir mindre "välvilligt instämda" spelar ju någon roll för lagstiftning.

 
At 20 juni, 2006 05:09, Blogger anakata said...

Lite kuriosa är väl att jag bara sett folk med munskydd i Mexico City när föroreningsnivåerna varit förhöjda, t.ex. på grund av att en vulkan i närheten spottat ur sig aska.

 

Skicka en kommentar

<< Home