tisdag, maj 16, 2006

Junilistan utestängs från skolor. uppdatering

Några uppdateringar angående försöken att stänga ute Junilistan från skolorna

"Knappast demokratiskt försvarbart" skriver Socialdemokratiska Arbetarbladet i dagens ledare.

Sveriges radio rapporterar att Junilistan även stängs ute i Örebo - trots att det är grundlagsstridigt. Samtidigt säger politiker i Växjö att de skall ändra tidigare regler som stänger ute andra partier än de som sitter i fullmäktige.

På Hans Nilsons blog kommenterar Kalle Larsson (ordf SSU-Värmland) det kritiserade brevet från SSU

För det första kan man konstatera att du direkt ger dej på SSU i redan rubriksättningen. Klassad som "höger"? iallafall utifrån ditt angreppssätt.

Sedean undrar jag om junilistan har ett ungdomsförbund? Annars har man inte ens uppfyllt ett grundkriterie för att kunna deltaga i debatter på skolor i värmland. Nämligen ungdomar från ungdomsförbunden som debatterar.

Brevet är skickat från samtliga ungdomsförbund från riksdagspartierna. Samordningen består i att skolor ska kunna ha EN kontakt och så sköter de med bäst organisationsvana själva samordningen. Så det är inte SSU som styr.

Sedan så innebär utestängningen av andra partier främst att man inte legitimerar och ger utrymme åt främlingsfientliga partier. Något som du tycker är onödigt?

Det stämmer att ungdomsförbunden tillhörande riksdagspartierna INTE kommer att ställa upp i debatter med andra partier. Det är inte en rättighet att få debattera mot oss, vi väljer våra motståndare som vi vill möta.

Kom med något seriöst istället för att köra på mygel-fusk-odemokrati-tjafs tjafs.
Vill du föra seriös dialog, ring mej då.

//Kalle Larsson
Ordförande
SSU Värmland
070-5500914