söndag, april 16, 2006

Vadslagning

I Expressen kan man läsa om Osynliga Partiet. Där står det att aktivisterna i partiet är unga frustrerade, bostadslösa och arbetslösa.
Något säger mig i stället att de som är aktiva inte tillhör någon form av proletariat utan är söner och döttrar till i första hand läkare.
Någon som är beredd att sätta emot?

5 Comments:

At 16 april, 2006 13:46, Blogger Joacim Persson said...

Och föräldrarna hörde till diverse tokvänster när de låg vid univesitetet på 70-talet.

Jag tankade ned en film (60MB) tagen av någon av demonstranterna. I inledningen håller en ung kvinna ett tal. Själva innehållet är ointressant -- trött slagord- och plakatsretorik -- men hennes sociolekt avslöjar henne. Hon pratar "fiiint". Kanske inte Lidingö, men definitivt inte från någon betongförort.

 
At 16 april, 2006 15:14, Blogger Patrik said...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

 
At 16 april, 2006 15:16, Blogger Patrik said...

Jag bodde i ett område i Täby tills för några år sedan, då kunde man se "proletärerna" komma knallande från föädrarnas villa för att ta Roslagsbanan in till stan i samband med olika reclaim the streets sammankomster mm.

Så jag sätter med andra ord inte emot.

 
At 17 april, 2006 03:05, Blogger Lundensis said...

Jag hørde faktiskt ett gæng tokrødingar sitta och debattera før fullt på Café Ariman i Lund hæromdagen. Och ja, de var allihop medelklassungar och pluggade medicin. Go figure...

 
At 18 april, 2006 18:35, Blogger The_Great_Below said...

Jag har aldrig träffat en kommunist från arbetarklassen. Den senare gruppen har på tok för mycket sunt förnuft för att dras med av sådana där galningar. Däremot känner jag en hel del folk på yttersta vänsterkanten som har bra mycket mer pengar än vad jag har, och det är fan inte på grund av eget arbete...

 

Skicka en kommentar

<< Home