tisdag, april 11, 2006

Radikalt mingel

Varje år bjuds mingel med "världseliten" inom den libertarianska rörelsen när ISIL (International Society for Individual Liberty) håller konferens. Eller, elit är kanske fel ord. Det är snarare så att talarna brukar bestå av en hel del namnkunniga författare, aktivister och debattörer, uppblandat med lokala förmågor och framtidshopp.

Till årets begivenhet är bl a Butler Shaffer, känd från LewRockwell.com, talare. Dessutom kommer Josef Sima, professor från universitetet i Prag; han kommer säkert att tala om det forna Östs nya storhet. Hans kollegor är nämligen samtliga anhängare av den österrikiska skolan! Här finns ingen plats för Keynes.

Det är än så länge endast 10 talare bokade. Men det lär, liksom tidigare år, bli en hel uppsjö mer eller mindre kända--och mer eller mindre radikala--talare. Vi som tidigare varit med på konferenserna har druckit öl med Hans-Hermann Hoppe och diskuterat med Barbara Branden. (För att nämna några personliga erfarenheter.)

Med tanke på att årets konferens hålls i Prag finns det en chans att den svenska delegationen blir större än någonsin. Så vitt jag vet är åtminstone fem personer redan bokade och klara. Varför inte hänga på du också? Boende, mat, talare och umgänge med dryga hundratalet libertarianer från världens alla hörn ingår i konferensavgiften.

Mer information om konferensen finns här. Sidan uppdateras kontinuerligt med nya talare.