torsdag, februari 02, 2006

Protesterna i arabvärlden

Boris Benulic skriver i Metro idag om Jyllands-Posten. Han ställer den minst sagt viktiga frågan varför en avbildning av Muhammed kan väcka ett sådant ramaskri medan ingen i arabvärlden protesterar mot folkmordet i Sudan.

Inte heller skall någon tro att de fanatiska muslimerna som nu protesterar mot Jyllands-Posten skulle nöja sig med att man dömde tidningens ansvarige utgivare. De skulle bara ge dem blodad tand. Därefter skulle de kräva ytterligare inskränkningar i våra friheter. Av den anledningen är det av yttersta vikt att redan nu säga nej till deras krav. Det är helt enkelt inte förhandlingsbart.

1 Comments:

At 03 februari, 2006 15:38, Blogger Adam said...

"Yttrandefriheten bör inte tillåta att profeten Mohammed smädas", dundrar en Imam i DN idag. Det är förstås ett magstarkt uttalande. Ganska nyligen var det många som tyckte att "yttrandefriheten bör inte tillåta att pastor Green fördömer homosexuella". Är skillnaden så himla stor? Förvisso är väl de flesta av moderskeppets läsare överens om att yttrandefriheten gäller även knäppa pingspastorer, men jag är inte säker på att debattörer i övriga samhället är lika konsekventa.

 

Skicka en kommentar

<< Home