fredag, februari 24, 2006

Pri(s)extra

På socialdemokraternas hemsida finns en funktion som gör det möjligt att genom ett par knapptryckningar få upp en lista över vad socialdemokraterna har förbättrat i den stad eller statsdel. För att nå upplysning knappade jag fram uppgifterna för Östermalm/Gärdet. Efter en lång lista av utbyggnad av och förstärkning av den politiska sektorn på medborgarnas bekostnad (något som väl nämnda socialdemokrater kan sägas vara ansvariga för, i alla fall när det gäller att sköta själva stöldjobbet från medborgarna) hittar jag så följande punkt:

1 ny Prisextra-butik har öppnat

Antingen är detta det ytterligare bevis på att staten och kapitalet verkligen sitter i samma båt. Mer troligt är dock att den som producerat listan tyckte att det såg lite tunt ut med bara stöldfinansierade saker. Och det är inte svårt att hålla med. Faktum är att öppnandet av Prisextraöppningen nog var det enda som jag på allvar skulle kalla en förbättring. Ett-noll till marknaden i matchen mot politikerna, trots att nämnda politiker förtvivlat försöker hävda att alla spelar i samma lag.

3 Comments:

At 24 februari, 2006 20:58, Blogger TANDEMCYKELN said...

Sitter de inte i samma båt? :)

 
At 24 februari, 2006 21:11, Blogger sp3tt said...

Skatt är inte stöld.

Skatt är väpnat rån.

 
At 27 februari, 2006 17:03, Blogger anakata said...

Extra roligt blir detta när man har i åtanke att PrisXtra på Norra Stationsgatan fått säga upp personal på grund av (s) älskade biltullar...
Göran Persson giveth and taketh?

 

Skicka en kommentar

<< Home