tisdag, februari 21, 2006

Har vi hört den förrut?

I Österrike är det jobbigt att vara akademiker. I vanliga fall blir akademiker som kommer med märkliga påståenden utskrattade eller refuserade. I Österrike kastas de i fängelse.

Bortsett från att konstatera att påståendet att Österrike har yttrandefrihet är ungefär lika korrekt som uttalandet "Det är inte dig det är fel på, det är mig", eller för den delen David Irvings historieuppfattning, kan det vara intressant att fråga sig hur de österrikiska lagstiftarna resonerar. Alla med ens grundläggande kunskap om konspirationsteorier vet att om det finns någonting som ökar spridningen av dylika teorier så är det statlig repression. Ingen rök utan eld och Irving skulle inte fängslats om han inte hade varit ett hot mot de styrande (läs: ZOG).

Man tycker ju att de borde ha lärt sig att det inte är en helt briljant idé att bränna böcker och kasta författare i fängelse vid det här laget.

3 Comments:

At 21 februari, 2006 07:33, Blogger Fuck off and die said...

Även sansade (nåja...) människor som jag börjar ju undra VAD FAN DE HAR ATT DÖLJA???

//Paranoid

 
At 21 februari, 2006 17:18, Blogger Sosse STHML said...

Såväl Österrike som Tyskland har dessa bestämmelser av en specifik historisk anledning; logik och konsekvens stod inte högt på dagslistan när de instiftades.

Men visst, de är egentligen pinsamma och timingen kunde ju inte rimligtvis vara sämre.

 
At 21 februari, 2006 23:58, Blogger Fredrik Lindholm said...

Irving har väl inte Österrike som bas för sin akademiska gräning.

 

Skicka en kommentar

<< Home