måndag, augusti 28, 2006

Den svenska demokratin

17 september är det dags - då får den röstande majoriteten chansen att slå mot den övriga befolkningen (som är ännu fler) genom att välja vem och vilka som ska styra över oss alla under de kommande fyra åren.

Många hävdar förvisso, likt Winston Churchill, att demokrati är "det minst dåliga" styrelseskicket (citatet är omtvistat). Men ett dåligt system är väl ändå ett dåligt, även om det inte är sämre än övriga dåliga system?

Idag raljerar undertecknad om det svenska demokratiska systemet på LewRockwell.com. Även om allt som hävdas i artikeln faktiskt är sant, så dryper texten av ironi. För visst är det väl ironiskt när svenskar slår sig för bröstet och tror att den svenska demokratin är förmer alla andra? Trots alla dess brister. Och att Sverige är bäst i världen, trots allt som talar emot den socialdemokratiska lögnen.

Swedish Elections

2 Comments:

At 30 augusti, 2006 06:29, Blogger libertatisaequilibritas said...

Har vänstern i Sverige på riktigt sådana där affischer uppsatta (psycho laugh)?
I så fall är det ju fint att de äntligen visar att det går för ("It is rarely remembered now that socialism in its beginnings was frankly authoritarian. It began quite openly as a reaction against the liberalism of the French Revolution..." F.Hayek) även åt dem som tidigare fungerat som nyttiga idioter...

 
At 30 augusti, 2006 06:31, Blogger libertatisaequilibritas said...

RÄTTELSE: visar VAD de går för

 

Skicka en kommentar

<< Home