måndag, augusti 21, 2006

SR och varför man inte ska rösta

Är just återkommen till tangentbordet från en intervju av Sveriges Radios Lotta Jernström. Hon är i färd med att sammanställa ett program med ett fåtal personer som inte röstar; om deras åsikter och deras anledningar till att inte rösta. Programmet kommer sannolikt att sändas strax före valet i allas vår skattefinansierade radio.

Som det ser ut kommer undertecknads kommentarer att blandas med bl a teve- och radiokända Alexandra Pascalidou, som tydligen inte heller röstar. Samt med ytterligare en person, som ska vara "vanlig" icke-röstare (dvs icke påläst).

Det ska bli mycket intressant att höra programmet. Inte minst har det nog för Sveriges nyliberaler ett visst humoristiskt värde eftersom undertecknad förespråkar en stat. Förvisso minimal, men ändock stat. Flera som följer denna blogg kommer nog få roligt åt detta. Men visst är det så att ett program om röstande knappast lyfts av en anarkidiskussion; ibland får man bita i det sura äpplet.

Ett frågetecken återstår dock gällande programmet, förutom att det inte är klart vilka de övriga tyckarna blir: klippningen. Liksom alltid när det inte sänds live finns risk att åsikterna vanställs och uttalandena förändras i redigeringen - löften om neutralitet och professionalism till trots.

Den som väntar får se.