söndag, maj 01, 2005

Ohly på första maj, 4

Ett intressant resultat av kamrat Ohlys "mångfaldsförslag" är att efterfrågan på personer med mer ovanlig etnisk bakgrund kommer att öka kraftigt. Det finns exempelvis enligt Migrationsverket 790 mexikaner som bor i Sverige. Det gör att de utgör då 0,0014136 procent av arbetskraften. Ett företag med 100 anställda skulle då behöva ha en mexikan som arbetade ungefär 26 minuter i veckan för att uppfylla Ohlys krav.
Med lite ställ och restid är det inte orimligt att tänka sig att alla i Sverige bosatta mexikaner (och fler därtill) skulle kunna arbeta heltid som etniska alibin. Företagen skulle också sannolikt vara villiga att erbjuda dessa mexikaner höga ersättningar i syfte att locka dem till just deras företag (fick de inte tag på en bråkdels mexikan skulle ju de inte uppfylla kraven på etnisk mångfald och därmed riskera sanktioner från statsmakten).
Än mer accentuerat skulle exemplet bli om man istället för mexikaner disktuerade exempelvis personer med en förälder som är finsk zigenare och en som är thailändare.