onsdag, augusti 03, 2005

Självmål

Ulrika Messing (Infrastrukturminister) har i en cirkulärartikel till ett antal socialdemokratiska tidningar anklagat Centerpartiet för att ha för gamla företrädare.

Det är vansinnigt av flera skäl.

1. Centerpartiet har i jämförelse med Messings eget parti inte särskilt gamla företrädare (Persson, Ringholm & Co är inte direkt purunga). Att Messing själv knappt är torr bakom öronen är en annan historia.

2. Äldre politiker är ofta klokare och mer rimliga än yngre. Det är exempelvis ingen slump att både den kanske vettigaste politikern i Sveriges riksdag för närvarande, kristdemokraten Björn von der Esch, för länge sedan passerade pensionsåldern. Det är definitivt inte från hans mun som man fått höra förslag om ”djurs rätt till sin sexualitet” (Birgitta Ohlsson, fp, f 1975) eller om ”genusperspektiv och HBT-frågor i sexualundervisningen för lärare” (Gustav Fridolin, mp, f 1983)
Det värsta stolpskottet i Regeringen - Lena Hallengren - är också det yngsta statsrådet. Sannolikt ingen slump.

3. Inte heller får man glömma det som Nils Lundgren påpekade i Expressen tidigare i år; att de som under 1900-talet gjort de största insatserna för marknadsekonomi och demokrati, som Churchill, Reagan, Friedman & Hayek, ofta har varit tämligen till åren komna, om än långt från gaggiga.

För en rätt bra kommentar från Centern se här. (Tack till Federley)